Fran Rakonić na 4. DUD Bowl-u u Dubrovniku

1653 0

Autor Marko Brčić

Dud Bowl trajao je od 26. lipnja do 1.srpnja, te je Dubrovnik u tom razdoblju postao centar svjetskog tenisa za djecu do 11 godina, s ciljem predstavljanja tenisa i važnosti sporta i obrazovanja u odrastanju i sazrijevanju najmlađih.

Tenis centar Dubrovnik pokrenuo je 2014. međunarodni turnir za djecu Dubrovnik DUD Bowl, a od 2015. turnir se organizira se u dvije kategorije – do 11 i do 13 godina.

Turnir se igra po round-robin sistemu pa su svakom igraču omogućena minimalno četiri meča jer je u djetetovim sportskim razvojnim godinama najvažnije odigrati što veći broj mečeva. Pobjednici Turnira bogato su nagrađeni, a uz to, djeci i njihovim roditeljima svake godine organizira se i popratni zabavni program.

Mladi tenisači i tenisačice iz 46 različitih zemalja svijeta igrali su na zemljanim terenima, od čega ih je trideset sa titulom prvaka svojih država.Pobjednici četvrtog po redu turnira Dubrovnik DUD Bowl su Ela Nala Milić iz Slovenije i Zach Stephens iz Velike Britanije.

Fran Rakonić je u pojedinačnoj konkurenciji došao do ¼ finala gdje ga je pobijedio osvajač turnira Zach Stephens iz Velike Britanije.

U igri parova Fran Rakonić je igrao u paru sa Emanuelom Ivkićem iz Rijeke te su u prikazanoj uvjerljivoj i dominantnoj igri osvojili 1.mjesto u igri parova.

Direktor turnira Pasko Barović kazao je kako su svi sa zadovoljstvom pratili mečeve, no osim igre, kako je naglasio, za njega je posebno bilo ono što se događalo van terena.


– Za djecu smo pripremili mnoštvo događanja i zbog toga je turnir prepoznat u svijetu. Danas je DUD Bowl najbrže rastući turnir na svijetu s najbogatijim nagradnim fondom. Nije bilo lako okupiti toliko djece iz raznih zemalja posebno kada se uzme u obzir da je drugim poznatim turnirima trebalo po 20 godina za to – kazao je Barović te se zahvalio svim roditeljima i djeci koja su prema njegovom mišljenju “kao najbolji teniski talenti na svijetu uspjeli odvojiti sedam dana za dolazak u Dubrovnik da uveličaju ovaj turnir”.


– Dubrovnik je centar svjetskog tenisa za djecu i Tenis centar Dubrovnik s Tenis centrom Ragusa okuplja najbolju djecu svijeta svake godine. Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspjeli djecu ne samo animirati i zaljubiti u tenis već postići to da oni sklapaju nova prijateljstva – naveo je direktor DUD Bowl-a dodavši kako su djeca kroz sedam dana koliko je trajao turnir imala mnoštvo sadržaja poput svečanog otvaranja, motivacijskog govora Mihovila Španje, edukacije, odlaska u kino, igrali su tenis na najljepšoj ulici na svijetu, na Strandu, imali party na bazenima…

Zbog svega toga, naveo je Barović, “oni su danas sretni i napuštaju Dubrovnik sa zadovoljstvom i nadom za još većim uspjehom”.


Barović se osvrnuo i na značaj sporta u današnje vrijeme za najmlađe.


– On je izuzetno važan i ta djeca su možda mala, ali su već veliki sportaši i velike osobe. Na Dubrovnik DUD Bowl dolaze djeca koja pričaju po nekoliko jezika, a tijekom turnira oni uče. Tenis je zapravo odrastanje, druženje i on je definitivno najljepši sport na svijetu – zaključio je Pasko Barović, direktor Dubrovnik Dud Bowl turnira.

REZULATI (pojedinačno) :

Grupa :

  1. KOLO Fran Rakonić (CRO) – Alan Wazny (POL) 6:0, 6:1

  2. KOLO Fran Rakonić (CRO) – Heracles Kalanov (GRE) 6:1, 6:1

  3. KOLO Fran Rakonić (CRO) – Yuzuki Nakamura (JPN) 6:0, 6:0

Glavni turnir :

  1. KOLO Fran Rakonić (CRO) – slobodan

  2. KOLO Fran Rakonić (CRO) – Klim Krivoshchenkov(RUS) 6:3, 6:1

¼ FINALAFran Rakonić (CRO) – Zach Stephens (GBR) 3:6, 4:6

REZULATI (parovi) :

  1. KOLO Rakonić / Ivkić (CRO) – Đoković (MNE) / Car (SLO) 6:2

  2. KOLO Rakonić / Ivkić (CRO) – Stephens(GBR) / Georgiev (BUL) 6:2

¼ FINALA Rakonić / Ivkić (CRO) – Jurišić / Bogdan (CRO) 6:0

½ FINALE Rakonić / Ivkić (CRO) –Mazdrashki / Nikolaev (BUL) 6:3

FINALE Rakonić / Ivkić (CRO) – Šišić / Maksimović (BiH) 6:4

Related Post

EUROPSKI USPJEH

Autor - 25/10/2012 0
Čestitke na uspjehu i zahvala na promidžbi Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije

Autor - 06/02/2017 0
Poštovani, s radošću Vas pozivamo na koncert Jacquesa Houdeka pod nazivom “Kad nekoga voliš” koji će se održati u petak,…