GEOMATRIJE: U gradskom muzeju otvorena izložba Damira Sokića

1907 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  21.  svibnja 2020. –  Pod nazivom GEOMETRIJE sinoć je u gradskom muzeju  otvorena izložba akademskog slikara Damira Sokića, Cerničanina rođenog u Novoj Gradiški sa adresom u Zagrebu, gdje je do 2019. godine  radio kao profesor na Akademiji likovnih umjetnosti. Doktorat umjetnosti temeljem umjetničkih postignuća za ostvarenje umjetničkog projekta ”Slijepe ulice” dodijeljen mu je  2018. godine. Od 1986. do 1993. živio je i radio u New Yorku, USA.

Rođen je u Novoj Gradiški 1952. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1977. godine diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Nikole Reisera, a od 1977. do 1979. bio je polaznik Majstorske radionice za slikarstvo kod prof. Lj. Ivančića i prof. N. Reisera.

Od 1976. Damir Sokić  je izlagao  na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a ova izložba  mu je prva u Novoj Gradiški. Njegov umjetnički rad  popraćen je  velikim brojem bibliografskih jedinica, nagrađivan je  više puta za svoj umjetnički rad, a radovi mu se nalaze i privatnim i javnim kolekcijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izražavajući zadovoljstvo što se Damir Sokić napokon predstavlja i novogradiškoj likovnoj publici,   Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, uz autora, pozdravila je  na otvaranju izložbe okupljene Novogradiščane i Cerničane,  akademsku slikaricu Nina Ivančić, prof. na Akademiji likovnih umjetnosti u Splitu,  Antu Rašića  prof. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, te novogradiške i brodske umjetnike.

Damira Sokića predstavio je Miroslav Pišonić, s kojim  je pripremio postav izložbe.

Izložba je u gradskom muzeju otvorena do 12. lipnja.

 

Related Post