GO SDP-a NOVA GRADIŠKA TRADICIONALNO OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN ŽENA

2024 0

NOVA GRADIŠKA – GO SDP-a Nova Gradiška sinoć je u Vatrogasnom domu okupio svoje članice i simpatizerke, te muške stranačke kolege na tradicionalnom obilježavanju 8. ožujka Međunarodnog dana žena.

Pozdravili su ih predsjednik Vinko Grgić i Stribor Valenra, povjerenik Županijskog odbora SDP-a Brodsko-posavske županije.

-Mi smo prije pet-šest godina, da tako kažem, probili led obilježavanja 8. ožujka Međunarodnog dana žena za koji se smatralo da je vezan za bivši sustav, što nije točno. Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. godine u SAD-u. kada su se žene pobunile i tražile svoja prava. Drago mi je da je to danas praznik koji svi slave i sve političke opcije. Danas je prilika da ženama čestitamo Dan žena. Okupili smo članice i simpatizerke stranke, proveselit ćemo se i družiti – kazao je Vinko Grgić.

Svim ženama, majkama, poduzetnicama i domaćicama 8. ožujka Međunarodni dan žena čestitala je i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

-Ženama je danas jako teško da se izbore za položaj u društvu. Međutim, uz sve probleme, žene ako su optimistične i nalaze cilj mogu ga i ostvariti. Ja sam jedan od primjera. Unatoč 19 godina bez posla kroz šest godina sam zacrtala svoj cilj u životu. Kada jednom krenete dođete i tamo gdje nikad niste ni i sanjali iako uspjeh u životu nije predviđen. Zato ženama poručujem da budu optimistične, hrabre i uporne – kazala je Vesna Đapić.

-Uključivost i ravnopravnost žena prioritet je svakog društva. Mi u SDP-eu njegujemo te tradicije, čak i prije državne regulative i prije nego što su to prihvatile sve stranke. Vodimo računa o zastupljenosti žena na listama, borimo se protiv svih oblika diskriminacije i svakog oblika nasilja nad ženama. To je u temeljima naše stranke. Danas mogu samo iskoristit priliku i svim ženama poželjeti sretan Međunarodni dan žena – kazao je Stribor Valenta.

Related Post