GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE STARO PETROVO SELO

1441 0

STARO PETROVO SELO, 1. lipnja 2014. – U subotu, 31. svibnja, u Starom Petrovom Selu održana je redovna godišnja izvještajna skupština Matice umirovljenika Hrvatske, općine Staro Petrovo Selo.

Nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje te poginule i umrle umirovljenike, okupljene u staropetrovoselskom Hrvatskom pučkom domu pozdravio je predsjednik umirovljenika, Milan Kovačević. Posebno je pozdravio načelnika općine, Željka Kočijaševića i predsjednika Općinskog vijeća, Stanka Mikića. Toplo je pozdravio i najstarijeg člana staropetrovoselske matice umirovljenika, Stjepana Špoljarića iz Adžamovaca, koji je dobrano „zakoračio“ u stotu godinu života. Njemu su predani i prigodni pokloni, uz želju za dobro zdravlje

Uslijedilo je izvješće o radu u 2013. godini te financijsko izvješće, zatim program rada za tekuću godinu.

 

Među realiziranim prošlogodišnjim aktivnostima svakako su posjeti marijanskim svetištima: nacionalnom u Mariji Bistrici, zatim Voćinu – svetištu požeške biskupije, a hodočastili su umirovljenici i na Trsat, zatim u Aljmaš, posjetili su zagrebačku, đakovačku i osječku katedralu. Bili su na Plitvičkim jezerima, na Sajmu cvijeća u Zagrebu itd. Sedam puta prošle godine umirovljenici su bili na kupanju: u Daruvaru, Bizovcu i Crikvenici. Svi su izleti uglavnom jednodnevni, ali dovoljni da se druže i upoznaju Lijepu našu.

 

Za Božić su organizirali podjelu prigodnih poklon-paketića, a tijekom godine posjećivali su stare, nemoćne i bolesne članove, nabavljali ogrjev.

 

U izvješću je naglašena izuzetna suradnja s općinom Staro Petrovo Selo i potporom koju općina pruža umirovljenicima. Ivan Knežević, zamjenik predsjednika matice umirovljenika, član je i Općinskog vijeća, pa je suradnja s općinom još kvalitetnija. Općina je pomogla i u nabavci materijala za uređenje prostorija umirovljenika, pruža pomoć u administrativnim poslovima itd.

Program rada za 2014.g. također predviđa organiziranja hodočašća i izlete, posjete bolesnima i nemoćnima i druge aktivnosti, slične prošlogodišnjima.

 

Uz potporu svoje općine, umirovljenici su dobili i 3.000 kn od županije Brodsko-posavske, na čemu su veoma zahvalni.

 

U svojim pozdravnim riječima skupu, načelnik općine Kočijašević, upoznao je umirovljenike s projektima i investicijama koje su u tijeku na području općine, prvenstveno na području vodoopskrbe i vodoodvodnje, a u planu su i pješačke staze u Godinjaku i Frankopanskoj ulici u St. Petrovom Selu, asfalt u Komarnici i Tisovcu itd.

 

Nakon završene skupštine, umirovljenici su nastavili druženje uz domjenak i glazbu grupe „Spomenar“.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

1000 KUNA ZA NOVOROĐENO DIJETE

Autor - 14/12/2011 0
  STARO PETROVO SELO, 13. prosinac 2011. – Općinski načelnik Željko Kočijašević je danas u ime Općinskog vijeća mladim obiteljima…