GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE „POZITIVA“

1344 0

NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2014. – Vrijedne i pune entuzijazma članice udruge „Pozitiva“ imale su se sinoć čime pohvaliti na redovnoj godišnjoj skupštini. Dug je popis aktivnosti:

od predavanja, stručnih skupova, okruglih stolova, do radionica i projekta koje je, govoreći o radu u protekloj godini, nabrojala predsjednica prof. Mira Linjaković. Ukupno ih je bilo 27.

 

Hvale su vrijedne aktivnosti koje je organizirala i provodila mala skupina, uglavnom žena, okupljena u „Pozitivi“. Aktivnosti udruge su usmjerene prema ciljanim skupinama, od djece i mladeži do osoba starije životne dobi. Često su to preventivne aktivnosti koje se realiziraju u suradnji s školama, udrugama i ustanovama. Obilježavanjem značajnih datuma ukazuje se na brojne probleme s kojima je suočeno društvo i pojedinci u njemu. O tome, naprimjer, dovoljno govore neke od provedenih aktivnosti: „S rukom u ruci u prvi razred“, „Od igre do ovisnosti“, i „Korak bliže osobama treće životne dobi“, ili već ove godine provedene psihološke radionice „Igraonica za socijalno učenje“ i „Roditelj iza pozitivne slike djeteta o sebi“. Tome se može dodati i predavanje “Stres naš svakidašnji” za članove i suradnike ove Skupštine koje je u povodu „Tjedna psihologije u Hrvatskoj“, održala prof. psihologije Ivana Tomić-Pavlović.

 

Zadovoljna suradnjom s Udrugom „Pozitiva“ bila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vera Trobić, koja je zajedno s „tetama“ iz vrtića bila na Skupštini. Radom „Pozitive“ nije nezadovoljna mogla biti ni zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević, koja je i članica udruge, koje je bila osnivačica.

Related Post

UDRUGA ŽIVA ZEMLJA

Autor - 03/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 3. ožujka 2012. – Udruga za ekološku poljoprivredu, ruralni razvitak i zaštitu okoliša „Živa zemlja“ danas je u…

BRANITELJI POD ISTIM KROVOM

Autor - 09/02/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2015. – Bilo je danas puno zadovoljstva u maloj gradskoj vijećnici gdje su se okupili predsjednici…