Grad Nova Gradiška se razvija i ide velikim koracima naprijed

1572 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. prosinca 2020. – Zbog pandemije koronavirusa izostala je jučer svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dan grada, najznačajniji događaj na kome se prigodno govori o postignućima u proteklih godinu dana i planovima za naredno razdoblje, te zaslužnima svečano uruče gradska priznanja.
Polaganje vijenaca bila je jučer prigoda da se Novogradiščanima obrate zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić i župan Danijel Marušić i čestitaju im Dan grada i župni Blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

Nastavljamo započete projekte
-Nažalost zadesila nas je pandemija koronavirusa tako da u skladu s epidemiološkim mjerama obilježavamo Dan grada u mjeri u kojoj možemo. Položit ćemo vijence, a svečane sjednice neće bit jer nam to ne dozvoljavaju epidemiološke mjere. Upriličit ćemo ju kada to bude moguće i na njoj uručiti gradske nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama za 2020. godinu.
Sve projekte koje smo započeli se nastavljaju usprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama i unatoč tome što se gradski proračun nije punio kako smo očekivali. Prije desetak dana usvojili smo proračun za 2021. godinu i naznačili projekte koji će se realizirat naredne godine. Neće to biti ništa spektakularno. Morano, međutim, nastaviti dalje živjeti i grad dalje razvijati -kazao je Borislav Vidošić.

Zajedno prebroditi korona krizu
-Želim prije svega da svi stanovnici Nove Gradiške budu zdravi i da zajedno prebrodimo ovu krizu sa koronom pa će sve drugo biti lakše.
Grad Nova Gradiška je imao i teže trenutke od ovih. Grad Nova Gradiška se razvija ide velikim koracima naprijed. Što poželjeti voljenom gradu nego sve najbolje – rekao je župan Danijel Marušić.

-Svima u prvom redu želim puno zdravlja. U ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji to najviše zaslužuju naši građani. Koristim priliku da svim djelatnicima novogradiške, bolnice Doma zdravlja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, primarne zdravstvene zaštite i Hitne medicinske pomoći čestitam Dan grada i zaželim puno uspjeha u radu, napose onim djelatnicima koji dade s COVID pozitivnim pacijentima i na COVID odjelima. Našim Novogradiščanima želim sve dobro i da izdrže ova teška vremena, a isto tako i našim gospodarstvenicima, obrtnicima i kulturnjacima da prebrode teškoće.
Što se tiče rada Gradskog vijeća mogu reći da smo u ovoj godini održali šest sjednica na kojima je bio dovoljan broj vijećnika za pravovaljano odlučivanje, a donesene u i neke važne odluke tako da u cijelosti mogu biti zadovoljna radom Gradskog vijeća- kazala je dr. Ljepša Rakas Vujčić.

Related Post