GRADIŠKA: Summer LOVE festival elektronske muzike u Gradiški

1171 0

Četvrti po redu Summer LOVE festival za sve ljubitelji prirode i elektronske muzike, bit održan 29. i 30. srpnja u Gradiški, na lokaciji Lubinski kej/Grbavci, gdje ća za dva dana prodefilirati 17 izvođača na dva stagea.

izvor: www.mondo.ba

SLUŽBENI SAJT DOGAĐAJA: http://slfgradiska.com/

Riječ je o festivalu elektonske muzike i namijenjen je prvenstveno mladima željnim dobrog provoda na posebnom mjestu uz rijeku Lubinu, gdje mogu da se opuste, uživaju i provedu ugodne ljetnje dane. Summer LOVE festival je u Gradiški praktično postao ljetna tradicija pošto se održava već četvrtu godinu u nizu i pretendira da postane jedan od najvažnijih kulturnih događaja u gradu na Savi.

Međunarodnog je karaktera i baziran na elektronskoj muzici različitih pravaca – Techno, Tech House, Deep, Drum and Bass, Hip Hop, Chill, Reggae, Progressive…

„Nadamo se da ćete nam se pridružiti ovo toplo ljeto 2016. godine i zajedno sa nama uživati u prirodnom i muzičkom bogatstvu“, naveli su između ostalog, organizatori festivala.

 

Hedlajneri ovogodišnjeg festivala su:

TKNO – je umjetnik, producent, DJ i vlasnik labela. Od 2002. ispoljava veliku ljubav prema elektronskoj muzici i ugleda se na velikane poput Chris Liebing, Adam Beyer, Jeff Mills, Len Faki. Ove godine TKNO je jedan od izabranih koji nastupaju na najvećem festivalu u regiji, Exit festivalu.

 

Fabian Jakopetz – DJ-a Fabiana Jakopetza vole nazivati “Techno Maestrom”, a jedan je od najaktivnijih zagrebačkih producenata i DJ-a. Muzičko iskustvo, koje će se bazirati na istorijskom presjeku elektronske muzike od njenih samih početaka i kultnih klupskih klasika koji su obilježili jednu eru i razvitak plesne scene, pa sve do današnjih epskih vožnji.

 

D.F.K. – Muzičko putovanje je počeo sa 6 godina učeći svirati klavir. Nakon završene srednje muzičke škole u Bihaću, napušta klasično muzičko usmjerenje i počinje da uči produkciju elektronske muzike. D.F.K. iza sebe ima preko 100 izdanja, jedan autorski album “Boaz” na španjolskoj Fluor etiketi, i saradnju sa nekima od najvećih svjetskih imena. U januaru 2013. godine D.F.K. radi remix za dansku producenticu sa prebivalištem u Londonu, Dainty Doll, za njen singl “House Religion”. Na tom izdanju D.F.K. je sarađivao sa pionirom house muzike u Americi Eddiem Amadorom, koji je producirao za najveću pop divu svih vremena Madonnu.

 

Woodie – Dejan Ilić a.k.a. DJ Woodie je rođen 1981. godine u Banjaluci. 1997. godine je u svom rodnom gradu napravio prvi poslijeratni Hip-Hop party. Počevši kao M.C. njegova početna ljubav prema muzici se razvijala kada je krajem 1997. godine počeo raditi kao radio DJ na radiju ”Balkan” gdje je i naučio većinu stvari o elektronskoj muzici u tom periodu. Od 1997. do 2004. godine vodio je i uređivao hip-hop radio show “Yo! Balkan raps” i “House Vibes”. Njegov izbor je vrlo nepredvidiv, pa se često može čuti i izbor od hip-hopa do izlomljenih bitova. U svojoj više od 10-godišnjoj karijeri nastupao je sa imenima kao što su: Umek, Craig Walsh, Brenda Russel, Dave Manali, La Di Da, Adam Jay, Funk D’Void, Valentino Kanzyani, Oxia, Wehbba, Patrick Skoog, Paul Hazendonk, Virgin Helena, Marko Nastić, Petar Dundov, Marshall Jefferson…

 

{youtube}R4bGB0h-hOc|450|253|1{/youtube}

 

Osim spomenutih nastupit će još i Denis Dražić, Omar Ramirez, Fat V, Danloop, Branco D, Zendra, Sega, Priki, Čikić B2B Stefan, Wade Newhouse, Vana Yo.

Osim uživanja u muzici, u fantastičnom prirodnom ambijentu kraj rijeke Lubine, posjetioci mogu i da kampiraju ili uživaju u sportskim aktivnosti, među kojima se posebno izdvajaju brojne biciklistička rute kao i izletište Subotići, omiljeno mjesto lokalnih planinara.

Ljudi iz Summer LOVE festivala su mislili i na najmlađe, pa su organizirali i brojne radionice za djecu poput male slikarske kolonije, škola crtanja i radionicu čituljica u kojoj će klinci uživati uz neke od najljepših priča.

Ulaznice za gradiški ljetnji festival možete da kupite u Caffe & lounge BAZA Gradiška / Knjižara Leda Gradiška po cijenama od 5, 10 do 40 KM.

 

Prijevoz će biti organiziran iz centra Gradiške gdje će se svi posjetioci voziti i u adekvatnom terminu po završetku festivala vraćati do grada“, navedeno je u saopćenju organizatora.


Related Post