GRADSDKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA

826 0

NOVA GRADIŠKA, 9. rujna 2016. – Već 14-u godinu za redom Gradsko društvo Crvenog križa nositelj je aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći. Tako je bilo i ovoga 9. rujna kada su na središnjem novogradiškom

trgu u suradnji s Policijskom postajom Nova Gradiška. Hitnom medicinskom i patronažnom službom upriličili pokaznu vježbu Mladeži Crvenog križa.

 

-Ove se godine Svjetski dan prve pomoći obilježava pod geslom “Prva pomoć za djecu” i to za predškolsku i djecu nižih razreda osnovnih škola. I jako mi je drago što je došlo puno djece i iz Dječjeg vrtića i iz gradskih osnovnih škola i zahvaljujem i ravnateljima i učiteljima, nastavnicima, odgojiteljima. Zahvaljujem i Policijskoj postaji NG, čiji su djelatnici prezentirali opremu za nadzor brzine, kao i timovima Hitne medicinske pomoći i patronažne službe koji su upriličili besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi. I na ovaj način želimo potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, kako bi nesreća i unesrećenih bilo što manje- rekao nam je, među ostalim Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog društva Crvenog križa.

 

-Od malih nogu naše polaznike učimo o svemu što trebaju znati kako bi njihovo odrastanje i uključivanje u svakodnevni život bilo što sigurnije. Pa evo i danas smo ovdje na obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći i promoviramo ujedno prsluke za sigurno kretanje u prometu, koje smo dobili kao donaciju od tvrtke Good Year (100 komada) – rekla nam je, među ostalim Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića NG te dodala kako će starije skupine vrtićanaca sudjelovati i na današnjoj biciklijadi “Sigurno u prometu” – kazala je Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

 

Djeci su se na središnjem gradskom trgu pridružili i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić.

Related Post