GRADSKA KNJIŽNICA: Martina Markov predstavila slikopriču Dnevnik galeba Marka 1

413 0

Tijekom radionice učenici 3c razreda OŠ „Mato Lovrak“ u pratnji nastavnice Irene Bilić.su s velikim zanimanjem gledali animirani film, čitali slikopriču te igrali Edukativnu igru memorije Igra par(k)ova 1.

Autor GKNG

NOVA GRADIŠKA –  16.05.2022. imali smo izuzetnu čast u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška ugostiti Martinu Markov doktoricu prirodnih znanosti koja je od nedavno i spisateljica za djecu. Na ovom književnom susretu, ujedno i interaktivnoj radionici predstavljena je slikopriča: Dnevnik galeba Marka 1 iz serijala Zelenih priča, a glavni sudionici događaja bili su učenici 3c razreda OŠ „Mato Lovrak“ u pratnji nastavnice Irene Bilić.

Zelene priče Martine Markov su bogato ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Pisane su s željom da se najmlađim čitateljima dočaraju ljepote tih zaštićenih područja koji kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu. Zbog izrazito edukativnog sadržaja unutar samih priča, detaljnih opisa likova i područja u kojima se radnja odvija te uputa o ponašanju za vrijeme posjeta, Zelene priče su prepoznate kao vrijedan edukativni alat za nastavu Prirode i društva i drugim nastavnim predmetima sukladno stručnom mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje. Dijete, čitajući ove priče, promišlja o svom odnosu prema prirodi suživljavajući se s personificiranim galebom Markom, kornjačom Leonardo i pirkom Bepom, likovima naglašenih pozitivnih osobina – iskreni, znatiželjni, pozitivni, druželjubivi, ponosni, uporni, spremni pomoći… kojima je do prirode iznimno stalo. Čitajući zelene priče djeca žele postati „galeb Marko“! (preuzeto: Eco Edu Media)

Tijekom radionice učenici su s velikim zanimanjem gledali animirani film, čitali slikopriču te igrali  Edukativnu igru memorije_Igra par(k)ova 1.Poručili su nam kako će još više vremena provoditi u prirodi,  jer su na zanimljiv način puno toga novog naučili. Bio je ovo interesantan susret ne samo za djecu već i za odrasle.  U iščekivanju smo nove priče galeba Marka i novog književnog susreta s Martinom Markov.

Related Post