GRADSKA KNJIŽNICA: „VRISAK TIŠINE“ – promovirana nova zbirka pjesama novogradiških pjesnika

1672 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12. prosinac 2018. – Bilo je sinoć ugodno družiti se s novogradiškim pjesnicima i slikarima u prostoru Dječjeg odjela Gradske knjižnice. Bila je to još jedna manifestacija posvećena gradu za 270. rođendan i prilika da se promovira druga zbirka pjesama članova Literarne sekcije „Vladimir Nikolić“ koja djeluje u Udruzi stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Promociju zbirke pratila je i izložba slika Likovne sekcije „Duga“ koja također djeluje u udruzi i čiji su članovi novogradiški pjesnici i pjesnikinje.
Okupljene je pozdravila prof. Biljana Dakić, dipl knjižničarka i ravnateljica Gradske knjižnice. O zbirci, radu udruge i postignućima u ovoj godini govorile su pjesnikinja i slikarica Katarina Jaić-Čanić, recenzentica zbirke, pjesnikinja i slikarica Evica Kraljić, te prof. mentor Nada Šerić, lektorica zbirke.
Program su izvedbama na gitari oplemenili, poznati novogradiški glazbenik Milenko Divjak – Majk, te Nika Sigurnjak i Mihaela Lipovac, mlade glazbenice koje su glazbena potpora brojnim događanjima koje organizira Gradska knjižnica.
-U zbirki je deset autora, pjesnika amatera članova naše udruge. To su Blažena Matijašević, Vesna i Radomir Dumičić, Veronika Devčić, Ljubica Sedlaček, Stjepan Adžić, Anka Pojatina, Katarina Čanić i Đurđica Blažinović-Zoričić. Neki su već afirmirani kao što je Evica Kraljić, koja već piše i romane. Ovo je naša druga zbirka. Prvu zbirku „Biseri duše“ smo izdali 2013. godine. Spomenula bih Radu Španovića, našeg Čič Tonu. Iako je umro njegove smo pjesme uvrstili u zbirku što mi je posebno drago.
Ova promocija je sastavni dio programa kojima se obilježava Dan grada. Ovo je Gradu s ljubavlju jer je naš sponzor koji prati naše aktivnosti, naše pjesničke uratke i likovne kolonije – kazala je dopredsjednica udruge Katartina Čanić, dodajući da je zadovoljna aktivnostima koje je Udruga stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška imala u 2018. godini.

Related Post

Izvanredna tiskovna konferencija

Autor - 15/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA 15. studeni 2011. – Jučer je u prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj…