HRVATSKI LABURISTI

667 0

NOVA GRADIŠKA, 23. studeni 2012. – Hrvatski laburisti odlučili su akcijom među građanima pokazati što misle o novom prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine, koji je javno obznanjen. Hrvatski laburisti smatraju da je taj porez na

nakretnine novi udar na građane koji žive od svog rada. Smatramo nepoštenim i nepravednim da će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan, a one koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju jednostavno novac na računima banaka, porezom zaobići. Vlada RH predložila je ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu, da bi time zahvatila najširi dio stanovništva. Na žalost, financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim dijelom je ispod te vrijednosti. Jednostavno, to znači da ljudi žive u svojim kućama koju su sagradili i nadograđivali tijekom godinama, ponekad i kreditnim zaduženjem, ali to ne znači da su bogati. Također, takav porez će dovesti do novog vala ovrha koje će pokretati država kada građani neće biti u mogućnosti platiti porez. Da naplati svoja potraživanja, država će na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Znamo što će se s njima dogoditi i tko će ih kupiti. Zato Hrvatski laburisti želimo uz pomoć građana pokazati Vladi RH da se protivimo porezu na nekretnine. On kažnjava građane koji su štedjeli na način da su gradili ili kupili stan ili kuću, a nagrađuje one koji štede u umjetninama, zlatu ili novcu, kažnjava štedne i poštene građane, a nagrađuje špekulante i švercere.

 

Akcijom provedenom u četvrtak Novogradiški laburisti su upozoriti na nepravedan zakon o porezu na nekretnine. Porez je udar na džepove ionako osiromašenih građana, koji su te nekretnine stekli u nekim boljim vremenima, a koji su porez višestruko već platili kroz različite naknade. Vlast koja trenira strogoću na leđima vlastitog naroda i koja zahtijeva da najsiromašniji sloj snosi teret krize, a da pri tom ne žele rezati sebi. Naši građani nisu ničiji vazali, niti kmetovi političke elite da bi morali prihvaćati svaki bahati postupak koji im se nameće, pa među ostalima i ovaj porez koji neće ni dodirnuti bogate, a koji će dovesti na rub egzistencije one koji su sada nezaposleni, na minimalcu, ili u dužničkom ropstvu neke banke. Ovom akcijom poručujemo što mislimo o tom porezu i upozoravamo da je samo pitanje vremena kada će se ta arogancija vladajućoj kasti obiti poput bumeranga – Predsjednik ogranka Hrvatskih laburista Nova Gradiška Vlatko Greiner.

Related Post

Autor - 10/06/2016 0
{youtube}RteH_Rj5Qic&feature=youtu.be|450|253|1{/youtube}