HRVATSKI RATNI VETERANI

986 0

Predmeti dolaze iz cijele Hrvatske po malo, Bjelovara, Belog Manastira, Čepina, Nove Gradiške, Kraljevice, Bereka, Velikog Grđevca, Umaga i drugih mjesta gdje udruga ima članove.

 

BJELOVAR – Ovo je druga godina kako udruga Hrvatski ratni veterani motivira svoje članove na humanitarno djelovanje u zajednici. Hrvatska je prepuna problema na svim razinama, a bivši ratnici prodaju svoje rukotvorine kako bi sakupili novac za one braniteljske obitelji koje su na doista teškom životnom putu.

 

Bez obzira na teškoće koje se pojavljuju na programskim aktivnostima projekta kojega su nazvali Ratnici u miru, oni marljivo i strpljivo nude svoje proizvode na aukciji koja se odvija preko bloga i facebook profila udruge i same akcije. Ponuda je za sada obuhvatila 15 predmeta, nekoliko umjetničkih slika, duboreza, maketa, nakita, skulptura i slično sve proizvoda bivših ratnika koji i u miru djeluju umjetnički.

 

Predmeti dolaze iz cijele Hrvatske po malo, Bjelovara, Belog Manastira, Čepina, Nove Gradiške, Kraljevice, Bereka, Velikog Grđevca, Umaga i drugih mjesta gdje udruga ima članove.

 

Do sada su ostvarene i dvije prodane pa je sakupljeno prvih 150 kuna u fondu za pomoć, a trenutno je u tijeku nadmetanje za tri predmeta, zidni sat s lovačkim motivom, drvenu škrinju za nakit od slavonskoga hrasta te staklene jaslice.

 

Iz udruge pozivaju sve građane da se makar upoznaju sa akcijom posjetom stranici “Ratnici u miru” te da ako nisu u mogućnosti sudjelovati pozovu one koji to mogu jer se u aukciji nalazi dosta vrijednih stvari koje često budu prodane ispod vrijednosti zbog malog odaziva na licitaciju.

Hrvatski ratni veterani

Frankopanska 3, HR-43000 Bjelovar

www.udruga-hrv.hr

Predsjednik: Nenad Šantalab

Related Post

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN

Autor - 14/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopada 2013. – Nizom manifestacija s djecom i za djecu, te kreativnim druženjem djece s odraslima, u…