HSLS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

881 0

SLAVONSKI BROD, 24. studeni 2014. – Nasilja ima previše, u svim segmentima života, od ženskog i obiteljskog pa do društvenog života. Ono obuhvaća narušavanje građanskih, kulturnih i ekonomskih, političkih i društvenih prava žena.

Podatak da u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavljena po jedna žena, govori dovoljno o ozbiljnosti problema. Nažalost, dolazimo u fazu kada postajemo nezainteresirani na sve oblike nasilja koje je prisutno u našem društvu. Znamo da nam je više svima dosadilo čitati o raznim borbama protiv nasilja kao i raznoraznim pravima. Razlog tomu je najviše taj jer imamo dovoljno svojih problema i to najviše egzistencijalnih.

 

Unatoč toga ne smijemo zažmiriti ili prešutjeti na činjenicu da je puno onih koji dižu ruku na drugo ljudsko biće i zato se danas sjetite da žene koje su žrtve nasilje ponekad trebaju vašu riječ. Što više puta čujemo i vidimo nasilje i o njemu javno progovorimo, manje ćemo o njemu morati čitati u medijima. Nemojte misliti da to nije vaša stvar.

 

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine u znak sjećanja na sestre Mirabal ubijene 25. studenog 1960. godine u Dominikanskoj Republici po nalogu diktatora Rafaela Trujilla.

 

Liberalke HSLS-a i ove godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja upozoravaju na problematiku nasilja nad ženama u Hrvatskoj koju smo ranijih godina u medijima promovirali u radnom nazivu “Nasilnike, a ne žrtve u sigurne kuće”. Cilj nam je ukazati na problematiku kako su u mnogim slučajevima fizičkog nasilja nad ženama upravo žene s djecom prisiljene odlaziti u sigurne kuće i napuštati svoje dotadašnje okruženje te smo ukazivali na pozitivne primjere iz zakonodavstava zemalja u okruženju.

 

Predsjednica ŽV HSLS Brodsko – posavske županije

Ružica Vidaković, struč. spec. oec.

Related Post

LISTA ZA IZBORE

Autor - 31/03/2014 0
Partnerstvo hrvatskog političkog centra, kojeg čine Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Nacionalni forum, Primorsko goranski savez i Lista za Rijeku, predstavilo je…

BLAGDANSKA PAŽNJA HSLS-A

Autor - 31/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 31. prosinac 2012. – U ozračju blagdanskoga darivanja zamjenica župana Ružica Vidaković, predsjednica ŽO HSLS-a, Marija Karlovčan-Subić, predsjednica…

RAZGOVOR S DARINKOM KOSOROM

Autor - 29/11/2013 0
Budući da je Skupština Grada Zagreba bila pokrovitelj prvog Festivala slanine i čvaraka, održanog u sklopu 18. katarinskog sajma, njen…