HSP – KANDIDATI

1058 0

Kandidat za župana Brodsko-posavske županije je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a, Brodsko-posavske županije, gospodin Dalibor Damičević, inženjer prometa. Član je Glavnog stana HSP-a, predsjednik Kluba vijećnika i vijećnik u

Gradskom vijeću Slavonskog Broda od 2007.g. Pripadnik je ZNG-a i dragovoljac Domovinskog rata. Dugogodišnji privatni poduzetnik, aktivan sportski djelatnik i voditelj Sportske dvorane „Vijuš“.

 

Njegovi zamjenici, odnosno kandidati za zamjenike župana su gospođa Štefica Lovrić, diplomirana ekonomistica iz Nove Gradiške. Članica je Predsjedništva podružnice Nova Gradiška. Priznati sindikalni povjerenik stručnih službi Uprave šuma Nova Gradiška pri Hrvatskom sindikatu šumarstva i gospodin Tomislav Katinić iz Slavonskog Broda, diplomirani informatičar i uspješan, mladi projektant informacijskih sustava i novih softverskih rješenja. Član je Programskog odbora stranke za lokalne izbore.

 

Spremno štitimo slabijeg i iznenađujemo jačeg!


Smatramo da istaknuti pojedinci stranačkih organizacija moraju preuzeti političku odgovornost suočavanja s problemima naše županije (iako to kod drugih stranaka i koalicija nismo vidjeli), ali uz njih svakako otvoriti prostor stručnim, mladim ljudima i poticati ravnomjernu zastupljenost stranačkih dužnosnika s razine cijele županije u osmišljavanju, predstavljanju i provedbi pravaškog predizbornog programa za Brodsko-posavsku županiju. Gledajući na svaku krizu kao mogućnost i šansu za promjenu na bolje, izborom svojih kandidata za županiju, HSP pokazuje odgovornost i zrelost svojih čelnika da na sebe preuzmu ulogu kandidata, a istovremeno omoguće mladim i kreativnim pojedincima priliku za rad na opću korist.

 

Naša županija zaslužuje promjenu koja znači napredak jer od svog osnutka nazaduje. Nažalost, dosadašnje vodstvo naše regionalne samouprave nije uspjelo osnažiti povezanost jedinica lokalne samouprave s ciljem gospodarskog razvoja. Brodsko-posavskoj županiji, potrebna je izvediva strategija razvoja utemeljena na mogućnostima koje pružaju zemljopisni položaj, prometna povezanost, tradicija poljoprivredne proizvodnje, poticanje gospodarskih grana koje su održive u budućnosti s obzirom na obrazovne i prirodne izvore.

 

Zadaća nam je stvoriti preduvjete razvoja na svim područjima o kojima županija skrbi, gospodarstvu, srednjoškolskom i visokom obrazovanju, zdravstvenoj skrbi, zaštiti okoliša i prostornom planiranju. Ističemo da će naš rad biti usmjeren i na -lobiranje- pri državnim institucijama za ravnomjeran razvoj svih dijelova naše domovine i županije te za održivu decentralizaciju koja podrazumijeva obveze, ali i prava regionalne i lokalne samouprave!

 

HSP i na regionalnoj razini ističe da ne želi zaboraviti živote utkane u našu domovinu, naše poginule i ranjene , djecu koja su rasla bez očeva. Tko god rekao drugačije, za HSP je Domovinski rat svetost. Zalažemo se za pravo roditelja na izbor odgoja svoje djece. HSP svoja načela zasniva na obiteljskim i kršćanskim vrijednostima. Iznad svega stavlja svoj narod i od toga nikada ne želi odustati.

 

HSP uvijek izražava svoje mišljenje javno i jasno, misli svojom glavom i smatra da čovjek uvijek treba biti original, nikada kopija.

 

Autor: HSP/novagra

Related Post

HSP NOVA GRADIŠKA

Autor - 04/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. travanj 2012. – Posljednjih dana oživjela je stranačka prostorija HSP-a na Trgu kralja Tomislava. Od subote dolaze…

HSP NOVA GRADIŠKA PREDLAŽE

Autor - 12/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 12. travanj 2013. – Slijedom onoga što smo Vam obećali u poduzimanju mjera i radnji na zaustavljanju negativnih…

PRIOPĆENJE HSP-A

Autor - 09/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. travanj 2013. – Svakim danom situacija u gradu Nova Gradiška je sve gora, a građani su neinformirani.…