HSS BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE OBILJEŽIO DAN PLANETA ZEMLJA

1492 0

Sadnice je darovao Zvonko Šporčić, a u ime HSS-a preuzela Marijana Petir, kandidatkinja HSS-a za Europski parlament

 

STARO PETROVO SELO – Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije humanitarnim je djelom obilježila jučer Dan planeta Zemlje u rasadniku Displantarium, vlasnika Zvonimira Šporčića koji je darivao sadnice ledom stradalim područjima Gorskog kotara. Darovao je 300 sadnica šljive čačanka , jabuke, kruške i dunje, koje mogu uspijevati na tom području. Sadnice je u ime HSS-a preuzela Marijana Petir, kandidatkinja HSS-a za Europski parlament.

 

-Ovaj se događaj odvio na najbolji mogući dan, Dan planeta Zemlje jer je filozofija HSS-e solidarnost prema drugima i želja da se podijeli s drugima koji su u potrebi. Na taj način ljudi uče kako se ponašati prema prirodi i Zemlji, ali i ljudima. Zato će i podržavati ljude koji se samozapošljavaju i njihova gospodarstva u okviru Europskog parlamenta, a EU je već pokazala sa svojom filozofijom da oni izdvajaju najveća financijska sredstva za poljoprivredu i ruralni razvoj jer su svjesni da seljak osim što proizvodi hranu, čuva prostor, a to je danas izuzetno važno zbog očuvanja života – istakla je Petir.

Dodjeli sadnica nazočio je i načelnik Željko Kočijašević, naglasivši da je Općina Petrovo Selo izrazito poljoprivredna, te da je ponosan što općina ima ovakve uspješne poduzetnike koji su ovom gestom pokazali kako znaju biti i humani.

HSS-ovce je na prekrasnom imanju ugostio vlasnik Zvonkao Špočić koji se bavi proizvodnjom sadnica, žitarica, uljarice, ekološkom proizvodnjom. Proizvode heljdu, proso, crnogorične sadnice. Situacija je dosta teška na tom području. Velika je konkurencija izvana, koja im nije po cijeni konkurencija, već marketinški. Proizvodnja je izuzetno zahtjevna, traži puno rada. Sretni su što su pronašli način kako pomoći žiteljima Gorskog kotara i sretni su što ih je ova zima poslužila jer štete u rasadniku nije bilo. Darovali su im 300 sadnica čačanki (šljiva), jabuke, kruške i dunje. Ukratko, sadnice koje mogu uspijevati na njihovom području Dožupan Vlaović čestitao je gospodarstvu Šporčić što su uspjeli opstati na tržištu u ovim kriznim vremenima. Očekuju veću potporu ovakvim poduzetnicima i pokušat će im pomoći aplicirati projekte na mjere i sredstva EU. Zahvalio se obitelji Šporčić na donaciji za Gorski kotar uz želju da žitelji tog područja saniraju što prije štetu.

Ispred biste Stjepana Radića HSS-ovci su položili vijenac i zapalili svijeće.

Nakon Starog Petrovog Sela održan je i sastanak s članovima OO Vrbje u zanimljivom ambijentu Kušaonice piva Bošnjak u Sičicama.

 

Marijana Petri, kandidatkinja HSS-a za EU parlament, je ponovno istaknula kao će ona biti glas hrvatskog sela i ruralnog prostora u Europi, a HSS poručio biračima da na izborima 25. svibnja zaokruže Marijanu Petir pod rednim brojem 5 koalicijske liste.

 

Autor novagra/HSS

Fotografije HSS

 

 

Related Post

ZADOVOLJSTVO U HSS- u

Autor - 29/06/2015 0
ZAGREB, 29. lipanj 2015. – U HSS-ovom programu je jasno naznačeno da ukoliko HSS bude u poziciji, jedan od glavnih…

HSS BPŽ OBAVJEŠTAVA JAVNOST

Autor - 30/01/2014 0
Hrvatska seljačka stranka Brodsko-posavske županije protiv mjera racionalizacije državnih institucija, ustanova i ureda državne uprave Hrvatska seljačka stranka

ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HSS-a

Autor - 15/05/2014 0
SLAVONSKI BROD, 15. svibnja 2014. – Povodom obljetnice osnivanja HSS-a, pod nazivom “110 GODINA HRVATSKE SELJAČKE STRANKE” Županijska organizacija HSS-a…

HSS BPŽ

Autor - 10/10/2013 0
U Skladu sa načelima i ciljevima utvrđenim Statutom i svojim programom u Hrvatskoj seljačkoj stranci provode se redovne izborne skupštine…