HSS-ovci odali počast Sibinjskim žrtvama i poručili – vrijeme je da prestanemo biti statisti

331 0

HSS, baš kao što je to činio 1935. iz Sibinja poručuje: Ukrali su život cijeloj jednoj generaciji -DOSTA JE

SIBINJ / SLAVONSKI BROD, 20. veljače 2021. – Izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke predvođeno zamjenikom predsjednik HSS-a Davorom Vlaovićem, potpredsjednicom Klarom Šćuka i predsjednikom OO HSS-a Sibinj u petak , 19. veljače položilo je cvijeće i zapalilo svijeću kod spomenika Sibinjskm žrtvama, seljacima odvoračkih sela koji su vjerujući u bolju Hrvatsku, vođeni idejom radićevštine pobijeni u Sibinju 19. 02. 1935. Pobili su ih žandari, tadašnji čuvari nenarodne vlasti samo zato jer su imali hrabrosti reći da žele slobodnu, nezavisnu, pravedniju i demokratičniju Hrvatsku, Hrvatsku o kakvoj ih je poučavao Stjepan Radić.

Slavonski seljaci, očevi, sinovi i supruzi tražili su pravo na dostojanstven život svojim obiteljima i sebi, želje su hrvatske vođe na čelu Hrvatske.

-Danas imamo hrvatsko vodstvo koje za odluke pita Brisel i Europsku komisiju, Hrvatska postaje sve manje suverena i samostalna, a slavonski sinovi dostojanstven život traže izvan slavonskih i nacionalnih granica.

HSS takve politike ne podržava. HSS-ovci nikada nisu podilazili vlasti radi osobnih, partikularnih interesa, HSS-ovci znaju da mogu opstati ona društva , općine, gradovi i države u kojima žive zadovoljni građani koji ne moraju imati stranačke iskaznice da bi radili. HSS-ovi znaju da jednom prodana duša vragu (novcu, utjecaju, slavi ) ne može donositi odluke kojima je krajnji cilj dobrobit za sve građane.

Pravi i istinski HSS-ovac ima širinu i vidi dalje od granica vlastitog dvorišta, sela ili općine, vidi kada se pod krinkom Projekta Slavonija zatvaraju šećerane u Slavoniji i tjeraju najvitalniji mladi ljudi u bijeli svijet.

HSS, baš kao što je to činio 1935., iz Sibinja poručuje ukrali su život cijeloj jednoj generaciji DOSTA JE. -navodi se u priopćenju HSS-a.

Related Post

Trg na trgu

Autor - 20/07/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Puštanjem u promet kružnog toka i postavljanjem klupa privedeni su kraju radovi na platou ispred Gimnazije i…