HSS-ovo hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

1564 0

MARIJA BISTRICA – Članovi i simpatizeri HSS-a hodočastili su u nedjelju , 16. rujna trinaesti puta u svetište Majke Božje Bistričke i pokazali zajedništvo pri očuvanju vrijednosti kao što su vjera, dom i domovina. Molitve HSS-ovaca ove su godine, osim na osobnu nakanu, bile upućene kraljici Hrvata s molbom za ostanak mladih u domovini koja je obranjena i stvorena žrtvom hrvatske mladosti i životima hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na održanoj tiskovnoj konferenciji prije svete mise je progovorio upravo o tim problemima:

„ Naša Domovina je u velikim problemima, iz naše Domovine se konstantno iseljava, danas smo ovdje kako bismo poručili mladima da ostanu u Hrvatskoj, da ostanu ovdje , da se ostanu boriti za bolju budućnost ne samo za sebe nego za svoju djecu i svoju unučad. Poručuje im to HSS, stranka sa 114 godišnjom tradicijom, stranka koju su svi režimi do sada pokušali uništiti, ali nitko nije uspio. Danas smo tu još jači, danas smo tu kako bismo se pripremili da hrvatskim građanima možemo ponuditi novu viziju nove Hrvatske za kakvu su ginuli branitelji prije dvadeset sedam godina, Hrvatske kakvu svi želimo i Hrvatske za kakvu ćemo se mi u HSS-u i dalje uz Božji blagoslov boriti.“ kazao je Beljak.

U Mariji Bistrici su se okupili HSS-ovci iz svih krajeva Hrvatske od Dubrovnika do Iloka jer u temelje Hrvatske seljačke stranke utkana je vjera u Boga, vjera u domovinu i vjera u čovjeka, a upravo te vrijednosti danas su na velikoj kušnji i potrebno je puno Božje pomoć kako bi donositelji odluka u Hrvatskoj počeli donositi odluke koje će vratiti povjerenje mladih ljudi u mogućnost kvalitetnog obiteljskog života u Hrvatskoj.

Na hodočašću su bili HSS-ovci i simpatizeri HSS-a iz Brodsko-posavske županije koji su zajedničkom pjesmom i molitvom na svetoj misi i postajama Križnog puta odali počast Majci Božjoj Bistričkoj i tražili zagovor za svoju djecu i hrvatsku mladež da ostane u Slavoniji , lici,Gorskom kotaru i hrvatskim otocima jer država bez naroda ne postoji. S Brođanima i Novogradiščanima na hodočašću je bio i potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO Davor Vlaović koji je zahvalio svim hodočasnicima na sudjelovanju i poručio svima onima koji u HSS sumnjaju :„ HSS je jedan i nedjeljiv. Svojim dolaskom poslali smo poruku svima onima koji sumnjaju ili su malodušni neka preispitajusvoje stavove i postupke i vrate seHSS-ovoj obitelji koja je otvorena za sve s čistom dušom i bez skrivenih namjera.“

Brojnost okupljenih u zajedničkoj molitvi, u Hrvatskom nacionalnom svetištu u koje suHrvati dolazili tražiti Božji blagoslov stotinama godina i onda kada su ga mnogi osporavali, pokazuje da su Hrvati uvijek znali prepoznati vrijednosti koje ih ujedinjuju .

Related Post