HSS VLADI:

891 0

Svjesni smo da ova Vlada nije u stanju voditi Hrvatsku državu, no krajnje je vrijeme da prestanu zabavljati narod sa svojim dvorskim intrigama i da pomognu onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

Ljudi u Slavoniji su opet ostavljeni sami sebi, daju im se lažna obećanja, a nitko ništa konkretno ne predlaže. Pozivamo Vladu da hitno pokrene program pomoći područjima stradalima od poplave u istočnoj Slavoniji. Također, pozivamo Vladu da u suradnji sa Hrvatskim crvenim križem napravi plan raspodjele prikupljenih sredstava za pomoć stradalima.

 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji poplavom je zahvaćeno 8 500 hektara poljoprivredne površine, evakuirano 5 746 grla stoke, uginulo je 2 503 grla stoke. Mjere koje je predstavio ministar Jakovina na Vladi nisu konkretne niti transparentne, tj. nemaju financijska obilježja. Ministar poljoprivrede trebao bi znati da ponavljanje sjetve u ovoj vegetacijskoj godini više nije moguća.

 

Prema našim informacijama šteta na ratarskim kulturama iznosi 55.250.000,00 kuna, a u stočarskoj proizvodnji 3.750.000,00 kuna. HSS traži direktnu isplatu štete oštećenim poljoprivrednicima u punom iznosu. Također, HSS predlaže oslobađanje poreznih obaveza poljoprivrednih gospodarstva u ovoj godini te oslobađanje tih gospodarstva od mirovinskog i zdravstvenog osiguranja do ostvarivanja novih prihoda, a to je iduća proizvodna godina. Zatim, predlaže se štetom zahvaćenim poljoprivrednim gospodarstvima prolongiranje kreditnih obaveza i otpis kamata za taj period.

 

HSS traži da se po istom modelu nadoknade štete i poljoprivrednicima u Brodsko-posavskoj županiji koja je također u poplavama zahvaćena i to 2 000 hektara poljoprivredne površine, te Požeško-slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj koje na izvanrednoj sjednici Vlade Županji uopće nisu spomenute.

Related Post

PROTIV UVOĐENJA FISKALNIH KASA

Autor - 14/09/2012 0
Nakon programa uništenja malih poljoprivrednih gospodarstava Vlada sada kreće na uništavanje obrtnika i malih poduzetnika. HSS kao tradicionalni zastupnik njihovih…