Humane zvijezde Hrvatske i Nove Gradiške za djecu oboljelu od autizma

2651 0

Autor bpz.hr Foto:Radio Prkos

Nova Gradiška 2. travnja 2018. – Uz Svjetski dan svjesnosti o autizmu, u organizaciji novogradiške Udruge za autizam „Sunce” jučer je odigrana humanitarna nogometna utakmica s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju senzornog parka za djecu oboljelu od autizma.

Utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Nove Gradiške odigrana je na stadionu NK „Sloga” u Novoj Gradiški a završila neriješeno rezultatom 6:6. To je ujedno i prvi puta da je Udruga „Sunce” Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježila u sportskom duhu, a uz sam stadion bio je postavljen i štand Udruge s informativnim letcima o autizmu.

Po završetku utakmice Udruga „Sunce” održala je tradicionalnu „Večer u plavom” u Soho baru u Novoj Gradiški u sklopu koje je predstavljen i projekt Saveza udruga za autizam Hrvatske pod nazivom “Priđi, pitaj, pomozi” , a usmjeren je na senzibiliziranje djelatnika trgovačkih centara za pomoć roditeljima s djecom s autizmom.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Udruga “Sunce”19. travnja 2018.god. organizira i humanitarni koncert koji će se održati u sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Za Humane zvijezde Hrvatske nastupili su:Mario Švigir, Mario Kovačević, Branko Tušek, Ilija Krišto, Marko Šivak, Željko Ačkar, Darko Čordaš, Miroslav Bićanić, Amir Kazić-Leo, Marko Babić, Goran Vlaović (kapetan), Drago Ćosić, Slaven Knezović-Grof, Nino Tušek, Milan Stjelja, Dražen Ilić, Tomislav Gričar, Zoran Sedlar i Antun Labak.

Za Humane zvijezde Nove Gradiške nastupili su:Stojan Marić, Josip Katinić, Davorin Slišurić, Milan Kulić, Ante Šolić (kapetan), Zdravko Sokić, Vinko Grgić, Dinko Bešlić, Vjekoslav Ruškan, Davor Benić, Branko Medunić, Mladen Mikolčević, Danijel Marušić, Ivica Lukšić, Dejan Ninković, Dario Predojević, Tomislav Vlaović, Ivo Babić, Roko Ivanović, Bojan Bokan, Dražen Lalić i Mario Sokić

Related Post