HUMANITARNA PLESNA REVIJA (velika foto galerija)

1039 0

OKUČANI, 14. lipnja 2014. – Na inicijativu Plesnog studija Marine Mihelčić iz Požege, koji djeluje već 30 godina, Plesna skupina Nova Gradiška pod pokroviteljstvom općine Okučani, 14. je lipnja u večernjim satima u novoj sportskoj dvorani OŠ Okučani održala veliku humanitarnu Plesnu Reviju pod nazivom „Kad se male ruke slože“.

 

U pozdravnom govoru Marina Mihelčić je zahvalila svim sudionicima humanitarne plesne revije, načelniku Aci Vidaković na pokroviteljstvu humanitarne akcije pomoći za poplavom stradala područja. Ovaj vrijedan događaj pratile su, među ostalima i Bernardica Juretić, predsjednica Zajednice „Susret“ sa suradnicima Dariom Paukovićem i Miroslavom Rožanković, predstavnice Zajednice sestara „Dragi bližnji“ Okučani, predsjednik Općinskoga vijeća Ivica Pivac te Anka Posavac ravnateljica okučankse osnovne škole.

Uvod u ovo prekrasno plesno veče bila je koreografija COLORS OF THE WIND, u izvedbi starije skupine plesačica Plesnog studija M. Mihelčić Nova Gradiška. Publika je mogla uživati u koreografiji TOM i PUNO JERRIYJA, plesnoj animaciji najmlađih plesačica P. Studija M. Mihelčić, „AVATARIMA“ pobjedničkoj koreografiji na državnom natjecanju, koreografiji “Dancing forest“ u izvedbi starije skupine, „Paukovima „ i „Leptirima“, srednja skupina, akrobatskom plesu Hane Ledić i Karle Marić iz Požege. Sve ove prekrasne koreografije osmislila je trenerica Nataša Ledić. Vještinu Twirlinga u koreografiji plesnog pedagoga Marine Mihelčić pokazale su višestruke državne prvakinje Ivana Dupor, Lorena Jakobović i Adrijana Jurić, koja je ujedno i trenerica lipičkih Mažoretkinja. Hip hop skupinu „SKY“ predstavila je Jana Medvedović. Iz Rekcreacijskog studija „IV“ orijentalni ples male Nike Žulj zadivio je publiku. Nika je u svojoj kategoriji ove godine na svjetskom kupu osvojila treće mjesto. Iz Osnovne škole Okučani s više koreografija predstavili su se, na zadovoljstvo domaće publiku, male „Latice“ s dvije plesne izvedbe, nešto stariji plesači “Mighty fighters“ također s dvije plesne koreografije, inače skupina koja je osvojila 1. mjesto u aerobik plesu u Županiji. Koreografije je osmislila Rahela Radecki Ivakić. Duo „Black angels“ iz Novske publici su demonstrilali zahtjevnu vještinu „bit boksa“. KUD „Tkanica „ Okučani i njihova predsjednica Zrinka Grgić koja vrijedno radi s oko 100 članova, s nekolicinom članova mlađeg i starijeg uzrasta, uz pratnju tamburaša pokazali su Splet slavonskih kola, a pjesmom raspjevali publiku. Koreografiju potpisuje Saša Šapić. Njima su se, na kraju, pridružili svi sudionici uz pjesmu i slogan ove humanitarne plesne revije „Kad se male ruke slože“.

Toga 14. lipnja, mnoge su se male ruke složile i sudjelovanjem pomogle u renoviranju Ivanovca, poplavom stradalom području općine Okučani gdje žive štićenici Zajednice „Susret“, koji su u predvorju dvorane imali prodajnu izložbu svojih rukotvorina.

Svakako treba dodati kako se u sportskoj dvorani škole Okučani 14. lipnja zapravo spojilo ono „nešto“ moderno i ono „nešto „ narodno“ te zajedno uljepšalo obilježavanje Dana općine Okučani, ali što je još važnije pomoglo onima kojima je pomoć zaista potrebna.

VIŠE SLIKA U VELIKOJ FOTOGALERIJI: – Kliknite na – LINK –

Related Post

OBLJETNICA MUČENIČKE SMRTI

Autor - 19/11/2013 0
U bosanskogradiškoj crkvi sv. Roka obilježena je deveta obljetnica mučeničke smrti msgr. Kazimira Višatickog čija je životna misao vodilja bila:…

OKUČANSKA BURZA RADA

Autor - 15/08/2013 0
OKUČANI, 14. kolovoza 2013. – Za razliku od ispostava Zavoda za zapošljavanje u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški u kojima…