HVALA GRADSKOJ GLAZBI: Ovoga vikenda završavaju ovogodišnji promenadni koncerti u gradskom parku

1180 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 4. rujna 2020. – Mnogo toga počinje nekom inicijativom i bez nekih velikih očekivanja, događanjem za jedan ili nekoliko dana. Promenadni koncerti Gradske glazbe u gradskom parku su iskočili iz tih okvira i postali događanje u kojemu se uživa i koje obilježava ljeto u Novoj Gradiški. Svjedoci smo bili, prošle i ove godine, da je Gradska glazba vikendom kod fontane u večernjim satima dovodila vrsne glazbenike koji su svojom svirkom i pjevanjem u mogli zadovoljiti različite glazbene ukuse. Gradski park je postao mjesto gdje se može ugodno družiti uz glazbu, piti Bošnjak pivo i vino novogradiških vinogradara, a djeca sokove.
Gradska vlast i Turistička zajednica su, uz kino predstave i predstave za djecu koje je organiziralo Pučko otvoreno učilište MAR, upravo takvim mjestom za okupljanje i druženje željeli učiniti gradski park. Zahvaljujući Gradskoj glazbi i glazbenicima ugodniji je bio i večernji boravak gostiju u okolnim ugostiteljskim objektima. Treba naglasiti da je gradski park mjesto gdje su se takva događanja mogla ovoga ljeta organizirati uz poštivanje epidemioloških mjera uvjetovanih pandemijom koronavirusa.
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, zadovoljan takvim događanjima, gradonačelnik Vinko Grgić već ih je najavio i za sljedeće ljeto.
Zadovoljni su i u Gradskoj glazbi, a kako i ne bi bili kad su zadovoljni svi oni koji su dolazili i večernje sate subotom i nedjeljom provodili u gradskom parku uz nastupe glazbenika. Ovoga vikenda opraštaju se posljednjim ovogodišnjim promenadnim koncertima.

-Kraj je ljeta, kraj godišnjih odmora, kraj druženja na otvorenom i početak nove školske godine. Nažalost za ovu posve neuobičajenu godinu kraj je i promenadnih koncerata u gradskom parku. U protekla, nešto više od tri mjeseca, Gradska glazba Nova Gradiška organizirala je 25! koncerata, odnosno glazbenih slušaonica. Moramo priznati da se i nama sada ta brojka čini velika, ali sve je prošlo tako brzo. Puno je skupilo iskustva, puno novih kontakata i puno ideja za sljedeću godinu. Ostaje nam jedino žao što nismo uspjeli održat koncert sa orkestrom Hrvatske vojske i Markom Kutlićem. Prvi dogovoreni termin pokvarila nam je kiša, dok je za drugi odgovorna pandemija zbog koje su otkazani svi nastupi orkestra HV. No imamo čvrsta obećanja da će nam doći u goste sljedeće godine.
Želimo se zahvaliti svima koji su gotovo redovno dolazili na naše koncerte, svim portalima koji su objavljivali događanja kao i samim izvođačima koji su nastupali za vrlo male honorare ali svi su se spremni ponovo vratit u naš grad jer, kako kažu, ambijent u kojem nastupaju, te pozitivna atmosfera u publici, kao i gostoprimstvo domaćina ne mogu se ničim platit.
Eto, još jednom hvala svima i vidimo se na posljednjem vikendu u organizaciji GRADSKE GLAZBE NOVA GRADIŠKA – oprašta se Vladimir Đurasek u ime Gradske glazbe od novogradiških ljubitelja glazbe i ugodnih ovogodišnjih večernjih boravaka u gradskom parku.

Related Post