I policajci educiraju djecu u vrtićima, a ne samo tete 

854 0

Autor Policija brodsko-posavska 

SLAVONSKI BROD, 22.  ožujka 2022. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske posjetili su dječji vrtić Lira u Slavonskom Brodu, te tako započeli preventivno edukativne aktivnosti u vrtićima na području Brodsko – posavske županije s ciljem edukacije djece na temu sigurnog sudjelovanja u prometu kao pješaka i putnika u motornom vozilu. 

Uz edukaciju djece u vrtiću Lira koju redovito rade tete, ovaj puta su djecu educirali i policijski službenici, obuhvativši ciljanu skupinu, koja ove godine u rujnu kreće u prvi razred osnovne škole, te će po prvi puta postati samostalni sudionici u prometu. Policajci su djecu educirali kako se pravilno i sigurno kretati u prometu.  

Kroz interaktivnu komunikaciju djeca su pokazala da već raspolažu određenim znanjem o osnovama sigurnog sudjelovanja u prometu, te su sa policajcima razgovarali, postavljajući im zanimljiva pitanja. 

Djeci je nakon edukacije bilo omogućeno da pogledaju službeno policijsko vozilo, te čuju i vide kako radi policijska sirena i rotacija. 

Djecu je posebno oduševilo uručenje poklona, slikovnica – bojanka „Sigurni u prometu“, nabavljenih iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Slikovnica je alat za nastavak samostalnog rada i priprema za polazak u prvi razred osnovne škole.  

Related Post