IMALI SU SREĆE

2642 0

SLAVONSKI BROD – U ponedjeljak, 22. kolovoza oko 23,40 sati na kolniku županijske ceste 4202 u mjestu Vranovci dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i dvije osobe lakše ozlijeđene.

 

Osobnim automobilom, SB registracija pod utjecajem alkohola (0,26 promila) kao mladi vozač upravljao je 19-godišnjak iz Slavonskog Broda s kojim su se u vozilu kao putnici nalazili 17-godišnjak (na prednjem sjedalu) iz Slavonskog Broda i 20-godišnjak iz Tomice (na stražnjem sjedalu). Vozač i putnik na stražnjem sjedalu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

 

Automobil se kretao kolnikom kroz mjesto Vranovce od zapada u smjeru istoka. Po ulasku u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti (zavoj i mokar kolnik) vozač je po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao na lijevu (sjevernu) prometnu traku te u zanošenju sletio preko travnate bankine u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika i desnim bočnim djelom automobila udario u rub betonskog kolnog ulaza.

 

Tom prilikom je zbog jačine udara došlo do razdvajanja prednjeg i stražnjeg djela vozila. Prednji dio vozila se zaustavio na sjevernoj prometnoj traci, a stražnji dio automobila u kojem su se nalazili vozač i putnici je u nekontroliranom kretanju po travnatoj površini prednjim djelom udario u južno pročelje kuće kbr. 19., gdje se i zaustavio dok je otpali poklopac prtljažnika udario u južno pročelje kuće kbr. 17.

 

U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen suvozač dok su vozač i putnik na stražnjem sjedalu zadobili lakše tjelesne ozljede. Policija će protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (FO PUBP)

Related Post