INDUSTRIJSKI PARK: Zbog interesa investitora traži se zemljište za gospodarsku namjenu

2170 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. lipnja 2021. – Za novogradiško gospodarstvo, predstavnike Industrijskog parka Nova Gradiška, koje je predvodio direktor Marko Ivković, i Grada Nova Gradiška, koje je predvodio gradonačelnik Vinko Grgić, bilo je veoma značajno potpisivanje ugovora o prodaji zemljišta tvrtki EMPWR d.o.o..Nisu stoga krili zadovoljstvo kao i predstavnici tvrtke EMPWR d.o.o. koje je predvodio direktor Wouter Quaghebeur.

-Kupnjom dodatnih 31.473 m2 zemljišta u industrijskoj zoni Nove Gradiške ova tvrtka učvršćuje poziciju jednog od najvećih investitora na širem novogradiškom području. S ovim ugovorom Industrijski park Nova Gradiška je popunio prvu fazu građevinskog zemljišta u svojoj Industrijskoj zoni. Sada idemo u drugu i treću fazu, dolaze multinacionalne kompanije i imamo sve više upita za zemljište. Stoga moramo tražiti dodatno zemljište za gospodarsku namjenu – kazala je Marijana Škara Ivković, promotorica potpisivanja ugovora i voditeljica odjela usluga i marketinga IPNG-a.

-Veselim se i ovom potpisivanju ugovora. Naša Industrijska zona se polako ispunjava i planiramo do kraja godine Ministarstvu državne imovine podnijeti zahtjev da nam dodijeli još četrdesetak hektara zemljišta na najsjevernijem dijelu Industrijske zone jer smo ispunili uvjet izgrađenosti, koji je nekad bio 60, sada je po zakonu 50 posto. Mi smo izgradili preko 60 posto južnog dijela Industrijske zone pa smo dobili dodatna 43 hektara. Ide to u dobrom smjeru i vrlo brzo ćemo se proširit – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da treba realizirati i neke druge uvjete da bi se Industrijska zona proširila. To je i izgradnja druga faza južne zaobilaznice Nove Gradiške koja je vrlo bitna te se vrlo brzo kreće u razgovore da se i ona nađe u planovima Vlade u ovoj i slijedećoj godini. Gradonačelnik je najavio još jednu prezentaciju gospodarskog ulaganja.

Related Post

ŽUPANI SU PROTIV

Autor - 24/01/2013 0
Iz Hrvatske zajednice županije upozorili su kako je županijama za donošenje Odluke o sanaciji i provedbu i Zakona o sanaciji…

PROJEKTI U KULTURI

Autor - 06/11/2012 0
SLAVONSKI BROD 6. studenog 2012. – U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas je Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić…