INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA: Održava se 1. Međužupanijsko natjecanje u disciplini Kućne instalacije

1431 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 22. veljače 2019. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška danas je domaćin učenicima i mentorima sudionicima 1. Međužupanijskog natjecanja učenika u disciplini Kućne instalacije. Uz domaćine sudjeluju najbolji učenici i ekipe iz osam škola iz Slavonskog Broda, Osijeka, Bjelovara, Koprivnice, Virovitice i Slatine. Natječe se 16 učenika u pratnji osam mentora. Prosudbeno povjerenstvo po novoj metodologiji će ocijeniti radove i proglasiti rezultate. Od ove godine na natjecanju nema teoretskog dijela već se, kako ističe predsjednik povjerenstva i ravnatelj škole domaćina prof. Mijo Matošević, slijedeći moderne trendove u strukovnom obrazovanju, žele naglasiti praktične vještine.

Izradom praktičnog zadatka ekipe pokazati će pokazati svoja zanatska umijeća, a najbolji će izboriti nastup na državnom natjecanju koje će se održati u Zagrebu.

U ime škole domaćina sudionike je pozdravio ravnatelj prof. Mijo Matošević i upoznao ih s povijesti Industrijsko obrtničke škole koja seže u daleku 1888. godinu. Učenicima i njihovim mentorima obratio se i Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška. Govorio je o velikom značaju koja imaju obrtnička zanimanja.

-Gledajući vas gledam svoju prošlost, a u vama vidim budućnost. Na vam je da od svojih mentora pokupite sve najbolje što vam pružaju, a na vama je da se i dalje obrazujete i postanete sposobni za tržište rada, za otvaranje obrtničkih radionica i život uzmete u svoje ruke i osigurate si egzistenciju kroz samostalno poslovanje gdje uvijek možete dati sebe, u sebe ulagati, biti vrhunski majstori i ponos svoje sredine – kazao je Tomislav Šimić, dodajući da je ovo natjecanje prilika da pokažu što znaju i razmijene iskustava.

Održava se i okrugli stol na temu Strukovne škole pred novim izazovima.

Uz Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Brodsko-posavska županija.

Related Post