INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA

2479 0

NOVA GRADIŠKA, 19. veljače 2016. – Industrijo-obrtnička škola Nova Gradiška danas je bila domaćin učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali na 15. međužupanijskom natjecanju učenika u zanimanjima

vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije.

 

Došlo je 11 ekipa i 22 učenika iz 7 županija od: Slatine, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Virovitice , Bjelovara i Osijeka.

 

Na otvaranju ih je pozdravio prof. Mijo Matošević, predsjednik povjerenstva i ravnatelj škole domaćina. Upoznao ih je s dugom tradicijom obrazovanja za strukovna zanimanja u Novoj Gradiški.

Učenici su imali priliku u teoretskom i praktičnom zadatku pokazati što su radili i naučili u svom školovanju.

Uz Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška organizatori ovog natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa , Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Brodsko-posavska županija.

Najbolji će na državno natjecanje koje će se 7. travnja održati u Zagrebu. Domaćin će biti Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija.

I ovo je natjecanje bilo još jedno priznanje Industrijo-obrtničkoj školi Nova Gradiška koja se proteklih godina u kontinuitetu dokazala kao izvrstan domaćin i organizator međužupanijskih i državnih natjecanja učenika strukovnih škola.

 

-Ovo je 15. međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater, a u našoj školi deseto. Važno je da smo održali kontinuitet, a moram naglasiti da to ne može jedna osoba. Ovdje je uključen tim ljudi, od nastavnika stručno-teoretske nastava i praktične nastave, voditelja i svih ostalih u školi. Samo zajednički i timski možemo imati kontinuitet. To treba bit i je ključna riječ naše škole – kazao je prof. Mijo Matošević.

 

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška pripremaju se za još jedno domaćinstvo. U travnju će biti domaćin državne smotre učenika s teškoćama. Doći će oko 80 sudionika i cijela škola će biti angažirana.

Related Post