Informatička radionica „MICRO BIT KAO GLAZBENI INSTRUMENT“

653 0

NOVA GRADIŠKA -U organizaciji GKNG sa suradnicima i pod pokroviteljstvom IRIM- Croatian Makers, nastavlja se projekt male „novogradiške STEM-revolucije. Kako je osnovna tema MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2019. g l a z b a, naziv i tema ove radionice je:

“Micro : bit kao glazbeni instrument”

 Radionica je to za učenike od 5.-8. razreda osnovne škole, ali mogu se priključiti i nešto mlađi ljubitelji ovoga područja.

Voditeljica: Kristina Slišurić, dipl. inform.
Stručni suvoditelj: Marijan Relković
Organizatori: Gradska knjižnica Nova Gradiška i Planet računala (g. Marijan Relković)
Potpora iz GKNG: Biljana Radoš, Biljana Dakić i Mirjana Pranjić
Mjesto sastanka: Dječji odjel GKNG ( Relkovićeva 4 u 17 sati)
Mjesto održavanja radionice: Planet računala NG (Relkovićeva 14 u 17,15 sati)
Trajanje radionice uz druženje: 90 min

* Molimo poštovane roditelje da pošalju svoj upit za sudjelovanje njihova djeteta čim prije u inbox., a zbog ograničenog broja mjesta za ovu zanimljivu radionicu.
Kontakt telefoni: Dječji odjel GKNG: 035/330-042 te mob: 099/2505-628

Vaša Gradska knjižnica Nova Gradiška

Kratak životopis voditeljica radionice: Kristina Slišurić, dipl. informatičar, učiteljica OŠ „Matija Gubec“ Cernik

-Redovita nastava: Informatika 5. i 6. razred

-Izborna nastava: INFORMATIKA 7. i 8. razred

-Dodatna nastava – Osnove informatike

-Dodatna nastava – Primjena algoritama (Programiranje u LOGU)

-Izvannastavna aktivnost – Web tim, Informatičari

Iz životopisa:

Rođena 1978. g. u Varaždinu.

Dodiplomski studij informacijskih znanosti završila  2001. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilište u Zagrebu  s odličnim uspjehom čime je  stekla zvanje diplomiranog informatičara. Dobitnica  Rektorove nagrade 2002. godine i nagrade Fakulteta organizacije i informatike 2000. godine, kao jedna od pet najboljih studenata.

ZAPOSLENJE
Šk. god.  2001./2002. bila je  zaposlena u Osnovnoj školi „Ante Starčević“ Rešetari kao učitelj engleskog jezika, od 2002. D0 2004. zaposlena u Tehničkoj školi Slavonski Brod kao nastavnik informatike. Akademske godine 2002./2003. Uspješno  položila sve zakonom propisane kolegije programa pedagoško-psihološkog obrazovanja na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu. U ožujku 2004. godine položila sam stručni ispit u Zagrebu za zanimanje profesora informatike/računalstva.

 Od rujna 2004. godine zaposlena  u OŠ „Matija Gubec“ Cernik u Cerniku kao učitelj informatike.

Osim same nastave, od prvog dana zaposlenja s učenicima uređuje školsku web stranicu koja je do sada postigla značajne i zapažene rezultate na mnogim natjecanjima (CARNetov Webfestival 2008. – prvo mjesto, „Skockajte web“ 2009. treće mjesto, „Skockajte web“ 2010. osmo mjesto,  „Skockajte Web“ 2011. – troje najboljih, „Skockajte web“ 2012. – pohvala za sudjelovanje u Klubu najskockanijih,  Enter TOP 5 2005./2006. 1. mjesto, Enter TOP 5 2008./2009. 3 mjesto).

U siječnju 2015. postala je  mama dječaku, i nakon njegove napunjene godine dana, do treće godine djeteta radni odnos stavila  u mirovanje, a nakon toga opet uspješno  radi u  OŠ „MG“ u Cerniku.

Važne nagrade i postignuća:

U prosincu 2018. nagrađen njezin Digitalni obrazovni sadržaj Potraga za blagom nagradom ministrice Blaženke Divjak.

Metodička preporuka “Tajna nestalih ispita” prihvaćena je na javnom natječaju te je i predstavljena na konferenciji za novinare.

* u  rujnu 2019. imenovana je kao član radne skupine za informatiku za provedbu cjelovite kurikularne reforme.
* u listopadu 2019. promovirana je  u zvanje učitelja mentora.
* u  listopadu 2019. nagrađena je  kao jedan od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u školskoj godini 2018./2019. prema Pravilniku o nagrađivanju.

*28. listopada 2019.  dobila certifikat European Schoolnet Academy (Brussels)  : Certificate of Competion „How to empower  yopung people to understand and disrupt online hate“

Uključuje se s učenicima u različite projekte i kampanje (Sigurniji Internet za djecu i mlade, Europski tjedan programiranja – Code Week) u kojima aktivno sudjeluje. U digitalnom časopisu Pogled kroz prozor objavljena su joj  dva rada, kao i u Školskim novinama.

Uz informatiku kao primarno područje zanimanja i usavršavanja, posebno je  zainteresirana za ekološke teme i u tom pogledu u školi je  inicijatorica  i voditeljica  brojnih aktivnosti i projekata koje predstavlja  i na školskoj web stranici.

Interesi:

U slobodno vrijeme aktivno se bavi planinarenjem, digitalnom fotografijom i web dizajnom, a ljubav prema svemu navedenome prenosi  i na svoje učenike. Više o interesima može se pratiti na www.planinama.com

 

Related Post

Novi prilazi zgradi Gimnazije

Autor - 01/11/2018 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 31. listopada 2018. – Nakon postavljanja spomenika sv. Ivanu Pavlu drugom i uređenja južnog dijela…