Ipak potvrđena suspenzija novogradiškim boksačima

955 0

7. studeni 2011. – Nakon nedavno održane izvanredne skupštine

Hrvatskog boksačkog saveza koju su sazvali nezadovoljnici radom ranijeg saziva Saveza, a koji su dobili rješenje od Gradske uprave i zakonsko uporište da mogu legalno raditi i odlučivati, što su oni i učinili i riješili pozitivno neke suspenzije. Novo vodstvo, kako smo prije neki dan pisali, na čijem je čelu novoizabrani predsjednik Ante Vičević, među ostalim, za nas Novogradiščane je bitno da je skinuta suspenzija našem klubu i BK Pula, BK Rijeka, BK Sinj, a izbačeni Pit Bull opet je vraćen u okrilje HBS.

 

Međutim, sinoć je održana redovna godišnja skupština starog sastava HBS na čelu sa Mladenom Kruljcem, ranijim predsjednikom, koja je stornirala zaključke izvanredne skupštine novoizabranog predsjednika Vičevića, pa sada imamo paraleno dva saveza s dva predsjednika. Drugim riječima, nastavlja se „boksačka sapunica“. Nebi imali ništa protiv da ta Krulječeva skupština nije poništila sve odluke izvanredne skupštine, pa je tako naš Boksački klub Nova Gradiška ponovno pod suspenzijom, kao i Pula, Rijeka i Sinj,a Pit Bull je ponovno izbačen.

Palo je na ovoj skupštini vrlo mnogo teških i ružnih riječi upućenih novom vodstvu Vičeviću, Matasu, Tadiću, Šivoliji i Škari…Odlučili su da ne priznaju legalitet koji je dobila Vičevićeva skupština od Gradskog ureda za opću upravu grada Zagreba. Prema riječima predsjednika Kruljca „ iz HBS isključeni su „pučisti“ (tako naziva Vičevićeve ljude) zbog blaćenja ugleda Saveza, a slični grijesi pripisani su i našem Novogradiščaninu, Hajrudinu Patku, te Ivanu Matasu, Željku Balovu i Miroslavu Hlušički. Isključen je i sudac Bruno Kraljić, a dvije godine zabrane obavljanja dužnosti u boksu dobio je Marijo Šivolija, Damir Škaro i Pero Tadić. Isključen je i Zagrebački boksački savez, te Pit Bull, Biokovo, Diagori i Križevci. Na godinu dana ili do podmirenja obveza suspendirani su boksački klubovi Nova Gradiška, Rijeka, Kvarner, Sinj, Pula, Zagora i Mladost.

Dakle, imamo sada dva HBS i, očito, „boksačka sapunica“ se nastavlja, jer će druga strana sigurno reagirati. Idućih dana vidjet ćemo, nadamo se, razvoj situacije i saznati koja će strana pobijediti, što je važno, jer ćemo znati da li je naš klub i dalje pod suspenzijom ili je oslobođen.

Related Post