Isus od snijega ispred crkve u Orubici

1933 0

Autorica Višnja Mikić

ORUBICA, 16. prosinac 2018. – Kažu da je često važna ideja. Ideju je imao i Marko Rizvić iz Orubice. Uz pomoć svoje mame, France Rizvić, umjetnice u drvetu, a onda i uz pomoć i podršku prijatelja, Tina Tomića, realizirao je ideju. Pred župnom crkvom sv Ilije proroka, načinili su od snijega kip Srca Isusovog.

Na ulazu u Orubicu davno je podignuta kapelica Srca Isusova i Marku se učinilo zgodnim pred crkvom također napraviti lik Isusova Srca.

Kod izrade kipa, u umjetnosti je dobro malo se odmaknuti od uratka i pogledati ga iz daljeg. Tako smo i mi: radili, dorađivali, dodavali i oduzimali snijeg lopatom, pri čemu je Tin odradio puno i za četiri sata dovršili smo naše djelo. Snijeg je bio prilično vlažan i to nam je olakšalo posao,“ kazuje Marko.

Ideja je za pohvalu. U silnom blještavilu borova, lampica, izloga i druge raskoši u kojoj često „izgubimo“ Isusa, valja pohvaliti ideju mladih Orubičana, koji su lik Srca Isusova, bez raskoši i sjaja, ali punog topline prema svakom čovjeku, postavili pred crkvu. Mještani i putnici namjernici u ovo lijepo posavsko selo, oduševljeni su idejom.

Related Post