IVICA PIVAC JOŠ JEDNOM IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA OPĆINSKOG VIJEĆA

4375 0

OKUČANI, 10. lipnja 2016. – Predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić nije sinoć imamo problema pri konstituiranju Općinskog vijeća u Okučanima jer su vijećnici sve odluke donijeli jednoglasno.

Za predsjednika Općinskog vijeća još je jednom izabran Ivica Pivac, a za zamjenika Josip Agatić.

U odnosu na izborena mjesta na listama bilo je dosta izmjena. Sa liste HDZ-a, zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoj je mandat u mirovanje stavio načelnik Aca Vidaković, pa će umjesto njega vijećničku dužnost obavljati Milan Vučković. Mandat u stanje mirovanja je stavila i Dijana Kašljević, a zamijenila ju je Ivana Mijatović.

Marica Šeatović, sa liste DSS-a podnijela je ostavku pa joj je mandat time prestao. Umjesto nje vijećnik je Ilija Drageljević.

Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti u stanje mirovanja svoj je mandat stavio i zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Martinović sa liste SDSS-a. Zamijenio ga je Milenko Ećimović.

Nakon Maria Vučinića sjednicom je do izbora predsjednika Općinskog vijeća predsjedao Josip Agatić.

U mandatnu komisiju izabrani su Ivana Mijatović (predsjednica) , Josip Čabraja i Jure Mandir (članovi). U Odbor za izbor i imenovanja su izabrani Goran Ivakić (predsjednik), Kata Mijić, Milan Vučković, Ilija Drageljević i Borislav Ojdanić (članovi).

Vijećnici su verificirali izborne rezultate.

Na sjednici su nazočni bili načelnik Aca Vidaković i njegovi zamjenici Stjepan Lalić i Siniša Martinović.

Članovi Općinskog vijeća Općine Okučani sa liste HDZ-a koja je dobila 8 mjesta su: MILAN VUČKOVIĆ, IVANA MIJATOVIĆ, JOSIP AGATIĆ, MIRKO ĆUMURDŽIĆ, IVICA PIVAC, GORAN IVAKIĆ, JOSIP ČABRAJA i KATA MIJIĆ.

Sa liste HSS-a i SDP-a koja je dobila 3 mjesta članovi su: MARIO BOKULIĆ, BORISLAV OJDANIĆ i JUJRE MANDIR.

Sa liste DSS-a član je ILIJA DRAGELJEVIĆ, sa slite SDSS-a MILENKO EĆIMOVIĆ.

Vijećnici su dali prisegu i pismeno ju potvrdili.

Općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac uvjereni su da će se ostvariti konstruktivna suradnja između Općinskog upravnog odjela, predstavniče i izvršne vlasti, a Općina Okučani uspješno izvršavati svoje obveze i nastaviti uhodanim putem stvarati bolje uvjete za život stanovništva.

Nakon konstituirajuće sjednice Općinsko vijeće je održalo i svoju prvu radnu sjednicu.

Related Post