„ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“ – BICIKLOM NAGRAĐEN DINO ČEVIZOVIĆ IZ OŠ „MATO LOVRAK“

1345 0

ZAGREB, 21. prosinac 2010. – Kampanja „Živim život bez nasilja“ završila je dodjelom nagrada i nastupom Gibonnija i Olivera Dragojevića u Policijskoj akademiji. Božićnim koncertom i svečanom dodjelom nagrada za pet najboljih likovnih radova učenika osnovnih škola na temu borbe protiv nasilja završila je nacionalna kampanja „Živim život bez nasija“. Unutar kampanje koju je organiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova i ured Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj uz podršku partnera – Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – Agencije za odgoj i obrazovanje, te organizacija civilnog društva i s ciljem podizanja svijesti o problemu obiteljskog nasilja organizirane su likovne radionice na kojima su nastali nagrađeni radovi. Kampanja je trajala od 8. do 24. studenog ove godine.

 

Preventivne aktivnosti bile su namijenjene učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima, zajednici u cjelini, a provodile su se najvećim dijelom u školama kroz kontinuirane edukativne aktivnosti od 8. do 23. studenog, središnju aktivnost na dan 24. Studenoga i završnu svečanost dodjele nagrada učenicima najboljih likovnih radova na Policijskoj akademiji 21. prosinca. Cilj ove akcije bio je podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima.

 

Dio kampanje bio je i natječaj za najbolje likovno djelo na temu ‘Živim život bez nasilja’. Prvo mjesto pripalo je učenicima 6. razreda Osnovne škole Pećine iz Rijeke za zajednički likovni rad. Dino Čevizović, učenik 5. razreda Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške, osvojio je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Mireli Govorčin, učenici 7. razreda Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra. Nagrade za prva tri mjesta bili su sportski bicikli. Žiri koji je odlučivao o dobitnicima nagrada posebno je istaknuo i nagradio još dva likovna rada učenika Zorana Juričevića iz Osnovne škole Ante Adelinović iz Sućurja na otoku Hvaru i Doris Šimunov iz Osnovne škole Šimuna Kozičića iz Zadra.

Related Post