Iz tiska izašao 36 broj „Suze dolinske“

1166 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 18. prosinac 2020. – Ne posustaju uredništvo „Suze dolinske“ u urednik Milorad Oršulić Mican u izdavanju jedinstvene publikacije koja godinama kao tiskovina i web stranica nastaje u Okučanima, a sadržajem seže u mjesta diljem hrvatske i svijete i povezuje raseljene Dolince koji su tamo nakon ratnog egzodusa, stradanja i iseljavanja našli utočište i svoj novi dom.

Zahvaljujući upornom uredniku Miloradu Oršuliću Micanu i brojnim suradnicima i ove je godine uoči božićnih blagdana iz tiska je izašao 36. broj „Suze Dolinske“, Godišnjaka župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške.

I za ovaj broj uredništvo j na 214 stranica pripremilo brojne sadržaje i osvrte na događanja koja su obilježila 2020. godinu i afirmirala napore župljana koji ulažu trud i napor da očuvaju svoju župu. Suza dolinska na taj je način još jednom obradovala raseljene Dolince i povezala ih s rodnim krajem.

Glavni događaj ove godine je obilježavanje stote obljetnice Župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina koje je, unatoč pandemiji koronavirusa, bilo svečano.

Related Post

„Uskrs po štivički“

Autor - 19/04/2017 0
Autor Višnja Mikić ŠTIVICA – Nakon što su se dvije godine za redom mještanima predstavili igrokazom „Božić po štivički“, štivička…