Iz tiska izašao 36 broj „Suze dolinske“

1938 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 18. prosinac 2020. – Ne posustaju uredništvo „Suze dolinske“ u urednik Milorad Oršulić Mican u izdavanju jedinstvene publikacije koja godinama kao tiskovina i web stranica nastaje u Okučanima, a sadržajem seže u mjesta diljem hrvatske i svijete i povezuje raseljene Dolince koji su tamo nakon ratnog egzodusa, stradanja i iseljavanja našli utočište i svoj novi dom.

Zahvaljujući upornom uredniku Miloradu Oršuliću Micanu i brojnim suradnicima i ove je godine uoči božićnih blagdana iz tiska je izašao 36. broj „Suze Dolinske“, Godišnjaka župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške.

I za ovaj broj uredništvo j na 214 stranica pripremilo brojne sadržaje i osvrte na događanja koja su obilježila 2020. godinu i afirmirala napore župljana koji ulažu trud i napor da očuvaju svoju župu. Suza dolinska na taj je način još jednom obradovala raseljene Dolince i povezala ih s rodnim krajem.

Glavni događaj ove godine je obilježavanje stote obljetnice Župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina koje je, unatoč pandemiji koronavirusa, bilo svečano.

Related Post

ŽUPANIJA DODIJELILA 16 STIPENDIJA

Autor - 04/04/2011 0
SLAVONSKI BROD, 4. travnja 2011. – Brodsko-posavska županija dodijelila je za 2011. godinu, odnosno akademsku 2010/2011. , 16 stipendija za područje…

„BLIZU GRADA, BLIZU SRCA“ 

Autor - 19/08/2021 0
Promotivna kampanja Turističke zajednice grada Zagreba „Blizu grada, blizu srca“, proširena je kroz suradnju s Turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije te…