IZBACILI ULJEZA: Građani u prvih šest mjeseci predali veću količinu oružja 

1183 0

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija 

SLAVONSKI BROD – Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, od 1. siječnja do 30. lipnja, donijeli su odluke, pozvali policiju i dragovoljno predali veću količinu oružja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Stručno osposobljeni policijski službenici su izašli na dogovorenu lokaciju sukladno pozivu pozivatelja, te na siguran način preuzeli 259 komada raznog vatrenog oružja (automatsko, rasprskavajuće, dugo, kratko), 8635 komada streljiva za kratko i dugo oružje i 8 kilograma eksploziva. Prošle godine za šest mjeseci dragovoljno je predano 151 komad raznog vatrenog oružja, 2256 komada streljiva i 9,8 kilograma eksploziva. 

Građani učinite svoj dom sigurnijim – izbacite „uljeza“!

Policijski službenici i dalje potiču građane da svoj dom učine sigurnijim, te iz njega izbace „uljeza“, ono što ugrožava život njihovih obitelji i dovodi do tragedija. Za dragovoljnu predaju oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, koje građani nelegalno posjeduju, vrijeme nije ograničeno, dakle, građani to mogu odmah učiniti i pozvati policiju te neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.  Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“, pruža mogućnost stvaranja sigurnije budućnosti u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru, te jačanja povjerenja u policiju.

Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo i molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe, protiv koje nema sankcioniranja, a što je ipak najvažnije, potencijalne opasnosti okolnosti predaje minsko-eksplozivnih sredstava su svedene na najmanju moguću mjeru

Related Post