IZBORI U HDZ-eu

2413 0

Rezultati izbora su po mjeri novog rukovodstva HDZ-a Brodsko-posavske županije, a predsjednik Pero Ćosić član je Predsjedništva.

Uz Jadranku Kosor na visokim stranačkim pozicijama više nema Vladimira Šeksa,

Andrije Hebranga, Branka Bačića, Ivana Jarnjaka, Katarine Fuček, Ante Kulušića i Ivana Šukera.

 

Tomislav Karamarko noćas je nakon cjelodnevnog 15. Općeg sabora HDZ-a izabran za novog predsjednika HDZ-a. U drugom krugu glasovanja koje se protegnulo do pred jutro, Karamarko je dobio 971 glas, a njegov protukandidat Milan Kujundžić 860 glasova izaslanika. Za predsjednika stranke glasovalo je 1845 izaslanika, važećih glasova bilo je 1834, a 11 je bilo nevažećih.

 

Jedan od utemeljitelja HDZ-a Tomislav Karamarko rođen je Zadru 1959.,a u Zagrebu je završio studij povijesti na Filozofskom fakultetu. Aktivno je sudjelovao u pripremi prvih višestranačkih demokratskih izbora u Hrvatskoj i obrani zemlje. Bio je šef Kabineta predsjednika Vlade RH 1991., šef Gregurićeve ratne Vlade te kasnije šef kabineta predsjednika Sabora.

 

Među ostalim obnašao je i dužnost načelnika zagrebačke Policijske uprave, te je od 1996. do 1998. bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova.

 

Karamarko je 2000. bio voditelj izbornog stožera predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića a nakon njegova izbora za hrvatskog predsjednika postao je i njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost. Na toj dužnosti ostao je do 2002., kada se zbog neslaganja oko stavova vezanih za prošlost Hrvatske i različitih viđenja hrvatske budućnosti razišao s predsjednikom Mesićem. Tada je nakratko napustio politiku i otišao u privatni sektor.

 

Ravnateljem Protuobavještajne agencije imenovan je 2004., a 2006. postao je ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije. Na dužnost ministra unutarnjih poslova dolazi 2008. U rujnu prošle godine ponovno je pristupio HDZ-u te je na posljednjim parlamentarnim izborima izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru.

 

Potpredsjednici HDZ-a

Božidar Kalmeta, Dubravka Šuica, Dražen Bošnjaković, Karmela Caparin, Božo Galić i Damir Jelić izabrani su za potpredsjednike HDZ-a.

 

Na Općem saboru izaslanici su birali šest potpredsjednika stranke, a za tu funkciju kandidirala su se 24 kandidata.

 

Među ostalim, na tu visoku funkciju nisu izabrani dosadašnji visoki HDZ-ovi dužnosnici Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Branko Bačić, Ivan Jarnjak, Katarina Fuček, Ante Kulušić, Ivan Šuker i drugi.

 

Pero Ćosić član Predsjedništva

Izaslanici su u Predsjedništvo stranke izabrali i Olega Butkovića, Peru Ćosića, (Brodsko-posavska županija) Darka Horvata, Josipa Križanića, Gordana Jandrokovića, Franju Lucića, Josipu Rimac, Željka Turka, Antuna Vidakovića i Anu Lovrin.

Related Post

ZARADILI PREKRŠAJNE PRIJAVE

Autor - 31/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2016. – Današnja sjednica Gradskog vijeća imala je sinoć i svoju uvertiru u restoranu Maksimilijan gdje…

HDZ SLAVI

Autor - 02/06/2013 0
Novi općinski načelnik u Novoj Kapeli je Ivan Šmit (HSS), a u Rešetarima i Starom Petrovom Selu još jedan mandat…

IZBORNI ZBOR HSP AS DAVOR

Autor - 22/03/2015 0
Izborni zbor održan je u nazočnosti čelnika HSP AS Ivana Tepeša, Željka Bokulića, Tomislava Vlajnića i Daria Marenića DAVOR, 22.…