IZBORI U HDZ-u

2127 0

Neka se u HDZ-u, i u društvu uopće, prestane rušiti, a počne graditi; neka se prestane dijeliti, a počne udruživati; neka se prestane sektašiti, a počnu demokratizirati unutarstranački procesi

SLAVONSKI BROD, 24. travanj 2012. – Jučer poslije podne, 47 sati prije županijske Izborne skupštine Hrvatske demokratske zajednice za Brodsko-posavsku županiju, u Hotelu Savus, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i kandidat za predsjednika Županijskog odbora te stranke, Pero Ćosić, održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je, završno, podsjetio na temeljne teze svog unutarstranačkog izbornog programa te predstavio dvojicu, dojučerašnjih, protukandidata za predsjednika stranke.

 

Nazočni, HDZ-ov ‘barakaš’, bivši predsjednik županijske organizacije, bivši župan Brodsko-posavske županije te aktualni saborski zastupnik, Šima Đurđević, kao i bivši dopredsjednik brodskog Gradskog odbora HDZ-a, umirovljenik Ministarstva obrane, Berislav Balen, izjavili su kako odustaju od osobne kandidature za predsjednika stranke, a svoju potporu za izbor Pere Ćosića objavljuju urbi et orbi.

 

Njihovoj potpori pridružio se prisutni predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Nove Gradiške, dr. Dražen Oršulić, u svoje ime i u ime službeno odsutnog predsjednika Povjerenstva HDZ-a Brodsko-posavske županije i župana Danijela Marušića, koji je također odustao od kandidature za županijskog predsjednika stranke.

 

– Budući da je Pero Ćosić, prije dva tjedna, uvjerljivo pobijedio u izborima za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, budući da je dobio potporu novog vodstva stranke iz Nove Gradiške, budući da je, iz kontakata s članstvom, vidljivo kako ima veliku prednost u odnosu na protukandidata Matu Grgića, odlučili smo i sami podržati kolegu Ćosića, čime demonstriramo kako nam je stranački interes ispred osobnog, kazao je Đurđević.

 

Svi su iskazali potporu pozivu Pere Ćosića – neka se u HDZ-u, i u društvu uopće, prestane rušiti, a počne graditi; neka se prestane dijeliti, a počne udruživati; neka se prestane sektašiti, a počnu demokratizirati unutarstranački procesi… Svi su pozvali na ujedinjenje stranke oko budućih programa i novog vodstva.

 

Na upit novinara – koga misle podržati za predsjednika, odnosno predsjednicu stranke na Općem saboru stranke, Ćosić je kazao – Prvo trebamo doći u poziciju da možemo nekoga podržati, a potom ćemo, zajedno, odlučiti tko će to biti.

 

Autor: Jerko Zovak

Foto: M. Radošević

Related Post