IZBORNA KONVENCIJA FORUMA ŽENA SDP-a NOVA GRADIŠKA

1276 0

Forum žena Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška nastavit će s dosadašnjim uhodanim aktivnostima uz, kako je naglasila Zorica Popović, rad u timu i međusobno uvažavanje i toleranciju,

uključivanje mlađih osoba i promoviranje socijaldemokracije u Novoj Gradiški

 

NOVA GRADIŠKA, 18. listopad 2014. – Na Izbornoj konvenciji Socijaldemokratskog foruma žena Nova Gradiška, održanoj sinoć pod predsjedanjem Katarine Čanić, za predsjednicu je jednoglasno ponovo izabrana Zorica Popović. Kandidatkinja za predsjednicu bila je i Ljubinka Radivojević za koju se nije glasalo jer nije bila nazočna. Za dopredsjednice su izabrane Ana Barun i Boja Gazibarić. U županijski forum žena SDP-a izabrane su Jasna Vuković, Ana Bartun i Milica Jelančić. Izborna konvencija je održana u nazočnosti Vinka Grgća, predsjednika GO SDP-a Nova Gradiška, predstavnika županijske i općinske organizacije SDP-a Reršetari, Foruma žena SDP-a Brodsko-posavske županije i Općine Okučani, te udruga s kojima novogradiški Forum žena surađuje.

 

Brojnim aktivnostima promovirale ideje socijaldemokracije

 

Govoreći o izvješću o radu protekle četiri godine Zorica Popović je kazala da je, iako ambiciozno zacrtan, plan rada u potpunosti realiziran i da se bazirao na provođenju socijaldemokratskih ideja stranke, humanitarnim akcijama i kulturnim aktivnostima, čime su, kako je istaknula, promovirale svoj rad i SDP-e.

Novogradiške Forumašice su organizirale književne susrete i tematske izložbe slika, a hvale vrijednu suradnju ostvarile su s Pjevačkom skupinom „Slavča“, KLD Rešetari i Udrugom stvaratelja u kulturi Nova Gradiška s čijim su članovima Ginekološkom odjelu Opće bolnice Nova Gradiška darivali 10 slika.

-Poseban značaj imala je etno izložba na kojoj su osim članica Foruma žena Nova Gradiška sudjelovale i članice brojnih udruga iz Brodsko-posavske i Požeško- slavonske županije. Pokazano je zajedništvo žena, njihova marljivost i kreativnost. Iz škrinja su se izvukli ručni radovi baka i majki, vrijedna kulturna baština našeg kraja.

Pod motom „Stopo šutnji“ bilježile smo Nacionalni dan protiv nasilja nad ženama u suradnji s „Sigurnom kućom“ iz Zagreba, koja je osigurala promotivni materijal i našu akciju zabilježila na svom portalu.

 

U našim prostorijama održana je radionica „Žena u poduzetništvu, žena u politici“. Održana su i predavanja stručnih osoba, liječnika i psihologa, koji su govorili o različitim temama korisnim za zdravlje. Govorili su o autizmu, osteoporozi, pretilosti, srcu i drugim zdravstvenim temama.

 

Humanitarne aktivnosti

 

Humanitarni rad obilježile su naše aktivnosti. Posebno ističem aktivnosti u mjesecu darivanja. Za sv. Nikolu bojili smo i ukrašavali šibe , poklanjali ih građanima i prikupljali dobrovoljni prilog. S „Veselim košarama “ smo razveselili djecu s posebnim potrebama u Vrtiću, osobe s mentalnom retardacijom, a novčanim prilozima pomogli smo Udrugu „Hrabro dijete“ i malog Kneževića koji boluje od leukemije.

Zadnju godinu smo se uključile u akciju pomoći ženama oboljelim i liječenim od malignih bolesti. U akciji „Jedan narcis, jedna kap ljubavi“ prikupljena sredstva dali tim ženama i našoj stranačkoj kolegici koja je oboljela od maligne bolesti.

 

Žene potaknuti na rad u politici

 

Nastojimo žene potaknuti na rad u politici da ukazuju na probleme i pokreću njihovo rješavanje. Smatram da kod žena nema dovoljno interesa da se uključe u rad i daju primjedbe i kritike na račun društva u cjelini. Došlo je vrijeme da se žene aktivnije uključe u politiku i rješavanje problema našeg društva.

Na našim prostorima vlada mišljenje i stereotip da politiku ne trebaju voditi žene iako one imaju znanje, marljivce su i odgovorne. Zalažem se za međusobno uvažavanje žena i muškaraca u uvjerenju da žene mogu postići više samo u zajedništvu bez obzira na životnu dob – kazala je podnoseći izvješće o radu, predsjednica Zorica Popović.

Forum žena Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška nastavit će s dosadašnjim uhodanim aktivnostima uz, kako je naglasila Zorica Popović, rad u timu i međusobno uvažavanje i toleranciju, uključivanje mlađih osoba i promoviranje socijaldemokracije u Novoj Gradiški.

Potporu za svoj rad Forum žena dobio je od gostiju te Vinka Grgića, predsjednika Gradske organizacije SDP-a, koji je pohvalio dosadašnji rad i naglasio da je Forum žena najvitalniji dio GO SDP-a Nova Gradiška.

Related Post

FORUM ŽENA SDP-a BPŽ

Autor - 25/11/2014 0
SLAVONSKI BROD, 25. studenoga 2014. – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježavamo svake godine 25. studenoga. Taj je…

EU PARLAMENT

Autor - 07/07/2014 0
Prvi radni tjedan u novom mandatu je iza hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Osim izbora novog predsjednika i potpredsjednika, najvažnija…

KONVENCIJA SDP-a

Autor - 11/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibanj 2012. – SDP-e je najorganiziranija politička opcija u gradu. Ono što moramo svakako nastaviti raditi je…

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 21/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 21. studenoga 2013. – Članice Foruma žena SDP-a, predvođenje predsjednicom Zoricom Popović, danas su se okupile u stranačkim…