Izgledno ujedinjenje svih stranaka proizašlih iz HSS-a  

758 0

ZAGREB – U srijedu, 23. ožujka održana je sjednica Predsjedništva HSS-a s jedinom točkom dnevnog reda: Pregovori oko ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a. 

              – Sjednici su kao gosti nazočili i predsjednici šest stranaka: Autohtona Hrvatska seljačka stranka, HSS – Braće Radić, HSS – Stjepan Radić, Hrvatska Radićevska stranka, Nezavisni seljaci Hrvatske te Demokrati. 

                Kako je jedina točka dnevnog reda bila upravo pokušaj ujedinjenja, odnosno povratka svih tih stranaka u HSS-a, nazočni predsjednici su se iz prve ruke uvjerili kako su dobrodošli te ostaje da se na idućem sastanku predlože i dogovore tehnički detalji oko mogućeg ujedinjenja, sukladno Statutu HSS-a, ali i Statutima ostalih stranaka. 

               Uz nazočne predstavnike spomenutih stranaka, očekuje se da će na idućem sastanku nazočiti i predstavnici ostalih stranaka koji iz objektivnih razloga nisu sudjelovali na jučerašnjoj sjednici, a koji su također izrazili želju za objedinjavanjem svih stranaka kojima je temelj „Radićevština“ – navodi u  priopćenju Kređo Beljak,  predsjednik HSS-a.

Related Post

AKCIJA „ŠAGOVINA 91“

Autor - 21/12/2019 0
Razbijeno strateški važno neprijateljsko uporište Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA/ CERNIČKA ŠAGOVINA, 21. prosinac 2019. – Danas se u Cerničkoj…