Izložba i kratkometražni stop motion animirani film Jakova Gavrana oduševili  novogradiške mališane 

854 0

Jakov Gavran i Mario Ivan Šuvak napravili su  kratkometražni stop motion animirani film  “RON- Vitez od jutarnjeg drveta- Avantura u Balkaniji zemlji ludesa” koji  tematizira život vitezova i čarobnjaka u jednom neobičnom imaginarnom kraljevstvu

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA,  28.  veljače 2022. – Zahvaljujući  Pučkom otvorenom učilištu MAR  mališani iz novogradiškog dječjeg vrtića imali su priliku u Domu kulture  i vidjeti kratkometražni stop motion animirani film “RON- Vitez od jutarnjeg drveta- Avantura u Balkaniji zemlji ludesa” scenariste, redatelja i animatora Jakova Gavrana. Zajedno sa njihovim tetama pozdravila ih je i autora predstavila ravnateljica Danijela Juranović. Djeca su uživala u filmu, a potom i u razgovoru s autorom. 

Scenarist, redatelj, animator, lutkar  i glumac Jakov Gavran je dao oduška mašti i  spojio  ljubav prema fantasy svijetu  i likovnost u jedno. Kaže kako ga je vrijeme pandemije motiviralo  da napravi kratkometražni stop motion animirani film koji  tematizira život vitezova i čarobnjaka u jednom neobičnom imaginarnom kraljevstvu.

Animirani film je nastao u protekla četiri mjeseca, a  njegovu  izradu  bilo je potrebno napraviti više od 20 000 fotografija.  Kako naglašava, trebalo je sa   snimateljem i montažerom  Mariom Ivanom Šuvakom uložiti puno truda i vremena, jer su  samo njih dvojica  cijeli film koji traje 24 minute, od scenarija, kreiranja i  izrade lutaka, scenografije i rekvizita, do snimanja i montaže filma,  realizirali sami.  

Nakon prikazanog filma djeca su izložbenom prostoru Doma kulture imala priliku razgledati izložbu „Opipljivi snovi“, odnosno  scenografiju filma  i vidjeti  lutke i rekvizite koje su korišteni  u filmu.  

Related Post