Izložbom, svečanim otvaranjem i predstavom Sve o muškarcima počeo Peti let s Gavranom

1130 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 28. studeni 2019. – Skupnom izložbom deset autora, posvećenom proznom i kazališnom radu Mire Gavrana, sinoć je počeo Peti let s Gavranom. Izložbu i autore predstavila je Danijela Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta M.A. Relković, koje ovu hvalevrijednu i prestižnu kulturnu manifestaciju organizira zajedno s Gradskom knjižnicom.
-Nakon zanimljivih izložbenih sadržaja koji su bili sastavni dio prethodne četiri manifestacije posvećene Miri Gavranu, našem zavičajniku, najizvođenijem hrvatskom dramatičaru u zemlji i inozemstvu, u izložbenom prostoru Doma kulture i ovaj put posjetiteljima nudimo atraktivan vizualni sadržaj u vidu skupne izložbe radova nastalih na temu Gavranove biblijske trilogije (Judita, Krstitelj, Poncije Pilat). Autorima je naglašeno kako je tema „rastezljiva“, a tehnika proizvoljna pa smo dobili raznovrsnu interpretaciju zadane teme u različitim medijima. Autori radova su hrvatski likovni umjetnici koji su potaknuti emocijom koju je Gavranov biblijski opus kod njih izazvao, ili pak, evocirajući ukorijenjene asocijacije na naslovne likove trilogije ili Bibliju općenito, stvorili vrlo raznovrsne, dijelom intrigantne, svakako posebne likovne uratke – navela jer Danijela Juranović.
Izabrani autori izloženih radova su : Željko Bubalo, Mercedes Bratoš, Dominique Jurić, Vanda Jurković, Zoran Kakša, Sandra Radić Parać, Luka Petrač, Vedran Šilipetar, Dragan Šiljački i Nikola Vudrag.
Kazavši kako ga je Biblija nadahnula da napiše tri romana izrazio je zadovoljstvo što vidi da su Judita, Krstitelj, Poncije Pilat umjetnici na tom tragu imali želju dati svoje tragove.
Čestitao je na izložbi i zahvalio Grada na čelu s gradonačelnikom jer podržava ovu manifestaciju, te svima koji su se trudili i proteklih godina dali svoj doprinos.
-Sretan sam što sam danas s vama i što vidim da se sve više ljudi uključuje u ovu manifestaciju – kazao je Miro Gavran.
Pozdravljajući Miru i Mladenu Gavran i sve koji su došli na Peti let s Gavranom, izložbu je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić i izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima koji prate ovu manifestaciju i svake godine doprinose kvalitetnijim i novim sadržajima.
Nakon otvaranja izložbe i druženja Mire Gavrana s članovima Fan cluba Miro Gavran, uslijedilo je svečano otvaranje ovogodišnjeg Petog leta s Gavranom, a potom kazališna predstava Sve o muškarcima u izvođenju Teatra Gavran.

 

Related Post