Iznimno aktualan Aktualni sat na sjednici Gradskog vijeća (VIDEO)

1605 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Cajtung 

 

Zašto Udruga umirovljenika Nova Gradiška neće na korištenje uzeti obnovljenu i opremljenu bivšu gradsku vijećnicu prilagođenu umirovljenicima?

 

NOVA GRADIŠKA,  9. ožujka 2023. –  Aktualni sat na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod predsjedanjem Dinke Matijević, uistinu je bio aktualan i od predviđenih sat, trajao gotovo dva sata. Gradski vijećnici su pitali, a gradonačelnik Vinko Grgić je strpljivo odgovarao sat i četrdeset minuta.  

     Na prijedlog Vlatka Grainera  počeo je izviješćem o  rezultatima peticije Recimo ne izgradnji  farme svinja  investitora tvrtke Širajan. Grainer je kao koordinator potpisivanja peticije zahvalio  svim gradskim vijećnicima jer su podržali potpisivanje peticije, a posebno  građanima, tako da je u 30 dana prikupljeno 2.667  potpisa. Rezultati peticije u kojima se navodi da je izgradnja farme svinja  protiv interesa  stanovništva, ali   i  tvrtki, posebno prehrambenih, koje  posluju u  Industrijskom  parku Nova Gradiška, upućena je  Vladi RH i njenim ministarstvima koja u nadležnosti imaju zaštitu okoliša, te Brodsko-posavskoj županiji.  

  Grainer je uputio i dva vijećnička  pitanja koja će pobuditi  interes javnosti. Pitao je gradonačelnika što se  poduzima  za izgradnju zatvorenog bazena zašto Udruga umirovljenika Nova Gradiška neće  na korištenje uzeti  obnovljenu i opremljenu bivšu gradsku vijećnicu prilagođenu umirovljenicima. 

 Jelenu Kovre zanimalo je kako se odvijaju radovi na izgradnji kružnog toka i koji su to radovi koji slijede. Marija Mihaljević  je upozorila na nužnost uređenja mjesta za parkiranje u naselju Urije i upozorila na ruševno stanje vojarne i opasnosti za pješake koji se kreću ispred nje. 

 Ljepša Rakas-Vujčić zanimala se za radove na bivšoj NAMI  i sadržajima koji će se tamo događati, te ukazala na potrebu postavljanja displeja na Urijama s aktualnim  informacijama građanima . 

  Marijanu Škara – Ivković, zanimalo je što obuhvaća projekt Biosol + i informacija o rezultatima Industrijskog parka u 2022. godini. 

  Matej Zboril zatražio je   odgovor na pitanja  postavljanja  gradske pozornice  i tribina na igralištu NK „Sloga“. 

   Zoran  Gazibarić je tražio informacije o  izgradnji podvožnjaka u Ulici kralja Zvonimira i  upozorio na nepropisno parkiranje u  Ulici bana Jelačića. 

   Ljiljana  Ptačnik žalila se na  povećanje komunalne naknade i  naknade za boravak djece u dječjem vrtiću. 

   Tvrdnju Tomislava Bećirevića da  zemljište koje je Grad prodao investitorima u Industrijskom parku nema  potrebnu komunalnu nfrastrukturu demantirao je gradonačelnik, a  zatražio je da se građani koji koriste dom u Prvči oslobode plaćanja naknade. 

Saru Šefer  zanimalo je kako se realiziraju radovi u Željezničkoj ulici. 

Related Post

Referendum

Autor - 23/01/2012 0
U Okučanima je na birališta izašlo tek 28,86 posto birača NOVA GRADIŠKA, 23. siječanj 2012. –  Iako je bio lijep…