IZVANREDNA SITUACIJA I ZA POLICIJU

1615 0

SLAVONSKI BROD, 21. svibnja 2014. – Dana 20. svibnja, u 9 sati puštena je u promet Ulica Šetalište braće Radić u Slavonskom Brodu, dok je županijska cesta 4205 (uz savski nasip) i dalje zatvorena za promet na relaciji

Slavonski Brod – Kaniža do Zbjega, zbog iznimno visokog vodostaja rijeke Save.

 

Međunarodni cestovni i željeznički granični prijelaz Slavonski Šamac i dalje su zatvoreni za sav promet, zbog poplava u susjednoj Bosni i Hercegovini, te se za prometovanje preporučuju drugi granični prijelazi (Slavonski Brod, Stara Gradiška).

 

U pojedinim naseljima u Slavonskom Brodu (Jelas, J. Rimac) i općinama (Bebrina), odnosno iz mjesta Banovci, Bebrina, Dubočac i dr., na području Brodsko-posavske županije, djelomično je evakuirano pučanstvo i smješteno u dvorane, vrtiće i domove na širem području Slavonskog Broda. Policija je građanima na raspolaganju vodeći računa o njihovoj sigurnosti.

Rukovoditelj Policijske uprave brodsko-posavske, član je Stožera zaštite i spašavanja, koji se kontinuirano svakodnevno sastaje, te o svim detaljima i novim informacijama odmah upoznaje rukovoditelje ostalih ustrojstvenih jedinica policijske uprave, koji potom usmjeravaju sve raspoložive policijske službenike.

 

Policijski službenici, također osobno i izvan službe dežuraju, sudjeluju u ojačavanju nasipa, pomažu građanima i nude svoju pomoć.

Maksimalan broj policijskih službenika i dalje je angažiran u pojačanim nadzorima prometa, ali i na području mjesta iz kojih je privremeno evakuirano pučanstvo i vode računa o sigurnosti imovine građana u cilju sprječavanja imovinskih kaznenih djela.

Pripadnici Interventne jedinice policije, zajedno sa pripadnicima Hrvatske vojske i drugim građanima, aktivno su sudjelovali u izgradnji tzv, „zečijeg“ nasipa, na relaciji Slavonski Šamac – Dubočica i na drugim kritičnim lokacijama, opserviraju savski nasip i paze da ne bi došlo do popuštanja ili pucanja nasipa, a između ostaloga vode računa i o zaštiti državne granice.

Tijekom trajanja izvanrednih mjera na području policijske uprave, na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Slavonskom Brodu, angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova, koji su noćas do četiri sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, ojačavali i štitili savski nasip od popuštanja, postavljajući dodatne zaštitne folije uz obalu rijeke Save.

 

Autor PUBP

Related Post

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 23/06/2016 0
Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija…