KAMENOLOM GILETINCI Kaznene prijave zbog 7 milijun kuna

2586 0

Davorin Lukač, vlasnik tvrtke Eko projekt demantira optužbe

 NOVA GRADIŠKA, 15. lipnja 2010. – Policijska uprava brodsko-posavska podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški protiv Davorina Lukača (68) i 38-godišnjaka zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga i zlouporabe u gospodarskom poslovanju. U policijskom priopćenju navodi se da su kao odgovorne osobe u Trgovačkom društvu Eko projekt d.o.o. Nova Gradiška, u vremenu od siječnja 2007. do studenog 2008. godine, bez koncesije obavljali eksploataciju tehničkog građevnog kamena u kamenolomu Giletinci u općini Cernik, koji je u vlasništvu Republike Hrvatske s pravom korištenja Hrvatskih šuma Zagreb. Prodajom tehničko-građevinskog kamena, navodi se u priopćenju, svojoj su tvrtki pribavili imovinsku korist veću od 7 milijuna kuna. 

 Davorin Lukač demantira navode i optužbe i tvrdi da ima urednu dokumentaciju za eksploataciju kamena i koncesiju na 25 godina.

– To je glupost. Nema osnove za kaznenu prijavu jer radim po dokumentima koje posjedujem. Isti je to slučaj i optužba kao prije tri godine. Slučaj je završio na sudu i optužba je odbačena. Imam sve dokumente za dekspoloataciju i normalno radim. Očekujem da će Državno odvjetništvo u Novoj Gradiški odbaciti i ovu jer je neosnovana – kaže Davorin Lukač. (F.S.) 

 

Related Post