KARAVANA “ŠIŠANJEM UZ NJIH” UDRUGE HRABRO DIJETE POSJETILA ZAGREB (foto)

928 0

NOVA GRADIŠKA / ZG 5. rujan 2011. – Novogradiška Udruga roditelja i djece oboljele i liječene od malignih bolesti „Hrabro dijete“ u prošli petak 2. rujna organizirali su još jednu humanitarnu akciju „Šišanjem uz njih“. U Novoj Gradiški istu akciju organizirali su već dva puta u Ulici Slavonskih graničara, a ovaj su put, ni manji, ni više, pohodili

su glavni grad Hrvatske, Zagreb. Trg bana Jelačića bio je mjesto održavanja „Sišanjem uz njih“ u metropoli. Članovi udruge zadovoljni su postignutim i odzivom Zagrepčana koji su u velikom broju prepoznali vrijednost i zanimljivost ove humane i domišljate akcije.

Zahvaljuju se i gradu Zagrebu gdje im je bez ikakvih problema, i to vrlo brzo, ustupljena dozvola za mjesto održavanja akcije i poklonjena struja. Predstavnici udruge sve su dozvole izvadili na jednom mjestu, a ne kao drugdje kada, ako nešto hoćete organizirati u gradu, morate potrošiti vremena i obići više mjesta za dobivanje istih.

Ošišano je više od tri stotine ljudi koje su šišale ruke vrijednih novogradiških i zagrebačkih frizerki i frizera koji su sa oduševljenjem prihvatili poziv da sudjeluju u ovoj hvale vrijednoj akciji i time daju svoj ogroman doprinos onima kojima je to zaista najpotrebnije.

Četiri frizerke iz Nove Gradiške dočekalo je sedam zagrebačkih kolega, šest frizerki i jedan frizer, koji su više od 10 sati imali pune ruke posla.

Kasko doznajemo od Jasminke Žužić i Alena Kocića prikupljeno je 10.000 kuna u udrugu.

Kako li će Ministarstvo zdravstva reagirati i koje će korake poduzeti u vezi prava roditelja i djece oboljelih od malignih oboljenja ubrzo ćemo vidjeti.  Na temelju predstvke, koju ste imali prilike pročitati na ovom portalu, u kojima udruga javno zagovara prava oboljele djece i njihovih roditelja predstavnici udruge pozvani su u Ministarstvo. Cilj borbe je taj da država preuzme odgovornost za djecu oboljelu od malignih bolesti i da potpomogne njihove roditelje i obitelji kojima je zbog stanja u kojemu se nalaze jako teško. Bez toga sav teret pada na udruge koje se same moraju boriti za financijsku pomoć za svoje članove, perspektivu i budućnost djece.

Bude li sve u redu iduća destinacija karavane je Rijeka.

Sretno!  

foto: ustupio Alen Kocić – Koc

Related Post