Kaufland donirao 10.000 kuna za Pedijatriju novogradiške bolnice

1254 0

Autorica Ivanka Herceg, Fotografije Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 4. listopada 2019. – Donaciju od  10.000 kuna za Pedijatriju novogradiške Opće bolnice  jučer je uručila  Marija Franić, voditeljica komunikacija u tvrtki Kaufland, sa suradnicima, a „ček“ preuzeli dr. Josip Kolodziej,ravnatelj Bolnice i  voditeljica Odjela pedijatrije dr. Dubravka Kolobučar u nazočnosti medicinskog osoblja spomenutog odjela.

Kako je za donaciju odabran Odjel pedijatrije?

Pojasnila je Marija Franić, voditeljica korporativnih komunikacija u Kauflandu  i rekla slijedeće: „Ove godine Kaufland na svojih šest lokacija slavi okrugle rođendane Poslovnica, u nekima je to 10, a u nekima 15 godina. I povodom toga smo odlučili donirati 10.000 kuna po lokaciji Bolnicama ili Domovima zdravlja i to pedijatriji. Razlog tomu je što su nam djeca izuzetno važna, pogotovo njihovo zdravlje i drago nam je što možemo doprinijeti boljoj skrbi o djeci.“

Zadovoljstvo što predstavnike donatora može primiti u novouređenom prostoru pedijatrije izrazila je dr. Dubravka Klobučar  voditeljica Odjela, zahvalila u ime svih djelatnika Odjela i ujedno čestitala 15. godina uspješnoga poslovanja u našem Gradu.

-Ovaj je trgovački centar od ranije poznat kao tvrtka koja je socijalno i društveno osviještena i evo radujemo se što ste nas se sjetili.

Odjel za pedijatriju je jedan od temeljnih odjela bolničkih i zdravstvenih ustanova  i kao takav se mora razvijati po pitanju kadrova, po pitanju medicinske opreme i evo mi smo odlučili ova novčana sredstva upotrijebiti za kupnju monitora za praćenje vitalnih funkcija-rekla je tom prigodom dr. Klobučar.

Na donaciji  je zahvalio idr. Josip Kolodziej ravnatelj Opće bolnice NG  te istaknuo kako je bolnica u zadnje vrijeme dobila nekoliko donacija .

– Jedna je bila u vrijednosti 120.000 kn i u prvoj fazi smo dobili 50 kompjutora, a u drugoj ćemo dobiti  još 50 . Radi se o donaciji INE. Naši obrtnici i poduzetnici iz Grada i okolice donirali su 10  televizora za Odjel pedijatrije u vrijednosti 18.000 kuna  i evo sada donacija Kauflanda koja je značajna jer ćemo kupiti monitor za nadzor vitalnih funkcija. Doktorica Klobučar i ja već neko vrijeme dogovaramo kupnju i sada će i to doći na red. To će liječnicima omogućiti monitoring pacijenata koji su ovdje hospitalizirani i zaista će dići kvalitetu usluge- istaknuo je dr. Kolodziej.

Također je dodao kako je dobio najavu još jedne velike donacije, upravo u trenutku predaje spomenute za pedijatriju, ali o njoj će biti riječi više kada stigne.

Related Post