KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI: Dao lažni iskaz, vozio unatoč zabrani, vrijeđao policajce, varao putem interneta

702 0

SLAVONSKI BROD, 6. listopada 2020. – U okviru kriminalističkog istraživanja, koje su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, proveli nad 33-godišnjakom, potvrđena je sumnja u kazneno djelo davanje lažnog iskaza.

Policija sumnjiči 33-godišnjaka, da je dao lažni iskaz o gubitku vozačke dozvole, radi ishodovanja nove, iako je znao da mu je vozačka dozvola oduzeta u Republici Njemačkoj, tijekom srpnja ove godine.

Policijski službenici protiv 33-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

U žurnom postupku recidivist kažnjen novčanom kaznom
U ponedjeljak, 5. listopada, oko 11.30 sati, policijski službenici su na autocesti A3 kontrolirali osobni automobil, kojim je, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao 29-godišnji recidivist.

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, proveden je žurni prekršajni postupak, u kojemu je 29-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od više tisuća kuna.

 

Prijevara putem društvene mreže
Jučer (5. listopada), u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavljeno je kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena 47-godišnjakinja. Policiji je prijavila da je 3. listopada, putem društvene mreže, stupila u kontakt s jednom osobom, koja joj je ponudila kredit, dok je za obradu kredita oštećena uplatila novčani iznos od više stotina kuna. Nakon uplate, osoba je odugovlačila s realizacijom „kredita“ te je zatražila uplatu dodatnog novčanog iznosa, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela i dostavljanja kaznene prijave.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

 

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

 

Pijan vrijeđao policajce
Jučer (5. listopada), oko 12.30 sati, ispred trgovine u Slavonskom Brodu, alkoholizirani 35-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Policija protiv 35-godišnjeg hrvatskog državljanina podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post

AKCIJA „ŠAGOVINA 91“

Autor - 21/12/2019 0
Razbijeno strateški važno neprijateljsko uporište Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA/ CERNIČKA ŠAGOVINA, 21. prosinac 2019. – Danas se u Cerničkoj…

MEĐUDRŽAVNA SURADNJA

Autor - 04/04/2013 0
SLAVONSKI BROD, 4. travnja 2013. – Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska posjetila je Slavonski Brod i sastala se s predstavnicima…