Kino: Crtani film Ljepotica i zvijer  – SRIJEDA, 21. 7. ULAZ BESPLATAN

114 0

U DOMU KULTURE

Obiteljski/animirani/mjuzikl (Disney), r. Gary Trousdale, Kirk Wise, 96 min, sinkronizirano na hrvatski, SAD, 1991.

 

Sadržaj:

Bella je mlada djevojka koja se spletom okolnosti nađe u dvorcu princa pretvorenog u zvijer. Uz pomoć osoblja dvorca koje je pretvoreno u kućanske predmete i namještaj, Belle uči najvažniju od svih lekcija, a to je da prava ljepota dolazi iznutra.

Zanimljivosti: Ovaj animirani film ostat će zapisan u povijesti kao prvi animirani koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Oscar u konkurenciji najboljeg igranog filma (1991. godine). Ljepotica i zvijer je dobila dva Oscara – za najbolju izvornu pjesmu (BeautyandtheBeast Alana Menkena i Howarda Ashmana) i najbolju glazbu (Menken).

 

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Projekcija je dio programa Ljeto u mreži  koju organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Related Post

LJETNO RAČUNANJE VREMENA

Autor - 24/03/2012 0
Obzirom na prelazak na ljetno računanje vremena u noći 24./25. ožujka (subota/nedjelja) prestaje obveza vožnje motornim vozilima s upaljenim svjetlima…