Klara Šćuka nova je predsjednica županijskog HSS-a

798 0

Novoizabrani potpredsjednici su dosadašnji predsjednik Davor Vlaović i  Mijo Uremović

SLAVONSKI BROD, 17.  prosinca 2021. – U utorak, 14. prosinca na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije za predsjednicu je izabrana Klara Šćuka, potpredsjednica HSS-a. Novoizabrani potpredsjednici su Davor Vlaović, dosadašnji predsjednik te županijske organizacije te Mijo Uremović.

“Živimo u vremenu  velike podijeljenosti u hrvatskom društvu: podijeljeni smo na zaposlene i nezaposlene, iseljene i one koji žele ostati, na poziciju i opoziciju, na one koji će imati pun blagdanski stol i one koji će i na Božić biti gladni”, rekla je Šćuka te dodala kako se u posljednje vrijeme dijelimo i na one koji su za cijepljenje te one koji to ne žele učiniti.

“Hrvatska seljačka stranka nikada u povijesti nije dijelila narod, uvijek je okupljala oko zajedničke ideje pravde i čovječnosti. Hrvatska seljačka stranka je stranka čovjeka koji želi ponosno živjeti i raditi tamo gdje su živjeli njegovi djedovi, a mi Slavonci najbolje znamo što znači raseljavanje i useljavanje, što znače migracije. Migracije su danas postale  način na koji mladi ljudi izražavaju bunt protiv korupcije, nepotizma i društvenog raslojavanja”, poručila je te pozvala sve istinske radićevce i HSS-ovce da ne odustaju nego da aktiviraju i onaj “posljednji atom šokačkog inata i usmjere ga prema radu za opće dobro i za smanjivanje općeprisutne društvene nepravde”.

“Ako ujedinimo naš bunt,  sva naša pojedinačna društvena djelovanja u jednu rijeku pozitive, imati ćemo dovoljno snage za pokrenuti elektranu koja će osvijetliti Slavoniju.

HSS-ovci probudimo se i recimo mi smo ZA , protiv smo podjela, a tako nas usmjerava i naš slogan : Vjera u Boga i seljačka sloga”, zaključila je Šćuka te zahvalila dosadašnjem predsjedniku Vlaoviću na nesebičnom zalaganju za interese građana kroz politički rad u Hrvatskom saboru, ali i prilikom obnašanja funkcije predsjednika brodsko-posavskog HSS-a.

Related Post