KORONAVIRUS: Nastavni zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite upozoravaju građane na oprez

967 0

Prema podacima Stožera Civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije zaraženo je  34.417 osoba, a preminule su 504 osobe   

 

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 7. travnja  2023. – Iako je bilo onih koji pandemiju koronavirsa nisu nikada ozbiljno shvaćali, a sada ima i onih koji su na nju zaboravili po nekoliko slučajeva dnevno i hospitalizirani u bolnicama na području brodsko-posavske županije upozoravaju na oprez.  Zbog toga Nastavni zavod za javno zdravstvo i  Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije upozoravaju  građane da pandemija nije završila. 

Na području Brodsko-posavske županije 6. travnja nije bilo  novih slučajeva zaraze  od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirane su  3 osobe i  nema osoba na respiratoru.  U novogradiškoj Općoj bolnici nema hospitaliziranih osoba.  

Prema podacima Stožera Civilne zaštite na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije  zaraženo je  34.417 osoba,  a preminule su 504 osobe.  Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi  16 osoba.

 

                                        Testiranje i cijepljenje

Testiranje PCR-om i brzim antigenskim testom na SARS-CoV-2 može se uz uputnicu ili na osobni zahtjev za osobe sa simptomima i bez simptoma obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije (V.Nazora 2a Slavonski Brod.)

*Liječnici mogu svoje pacijente naručiti putem CEZIH-a u uobičajeno radno vrijeme. Testiranje se obavlja od 7-8 h svaki radni dan i subotom.“

CIJEPITI SE OSIM NA CIJEPNIM PUNKTOVIMA MOŽE I U AMBULANTAMA IZABRANIH LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE

PUNKTOVI ZA CIJEPLJENJE DJECE:

Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Cesarčeva 69, Slavonski Brod 12-13 h

Dom zdravlja Slavonski Brod svaki petak u prostorijama nove pedijatrije Borovska 7 Sl.Brod 12-14 h

Dom zdravlja Nova Gradiška, svaki petak na adresi Gajeva 26, Nova Gradiška

*tel. ambulante 035 203 839 svaki utorak 13-15.h

Related Post