KOVAČEVAC

853 0

Biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević, u ponedjeljak, 17. prosinca,posjetio je, u prigodi skorih Božićnih blagdana, prognaničko naselje Kovačevac i sa stanovnicima ovog naselja slavio svetu misu.U pozdravnim riječima,

biskup je rekao kako se raduje što je Božić blizu i što se može pripraviti za taj blagdan zajedno sa stanovnicima prognaničkog naselja.”Priprava za Božić je ove godine još snažnija”, naglasio je biskup, “jer se nalazimo u Godini vjere, a u Požeškoj biskupiji je proglašen i Tjedan siromašnih, od 16. prosinca – Nedjelje Caritasa, do 23. prosinca.Postoji materijalno siromaštvo”, rekao je biskup, “ali ono nije najteže. Postoji drugo siromaštvo, kad je netko u svom srcu nesposoban živjeti plemenitost, dobrotu i ljubav. Treba moliti da naše srce bude pokrenuto, potaknuto Bogom i osposobljeno za dobro. Postoji i siromaštvo savjesti. Kad je netko ogrezao u zloći i negativnosti,mora izaći iz toga. Treba se pokajati i moliti Boga da nam oprosti. Postoji i stanje bolesti, osamljenosti, napuštenosti… I to je svojevrsno siromaštvo. Želimo sve to svoje nemoćno Bogu povjeriti, a s druge strane, treba moliti Boga da nam pomogne, da imamo takvo raspoloženje srca da možemo biti jedni drugima dobri, jedni drugima blizu i pomoći koliko možemo. Tako želimo učiniti i danas, u ovoj svetoj misi: moliti za dobro našeg srca, naše savjesti i za dobro naših bližnjiih. Na taj način i vi ovdje, u ovom naselju,možete biti dionici Tjedna siromašnih i pripravljati se za Božić, zajedno sa svim drugim vjernicima naše biskupije.”

 

U koncelebraciji su sudjelovali v.d. Caritasa Požeške biskupije, vlč Goran Lukić, prečasni Perica Matanović, župnik župe Bezgrješnog začeća BDM Nova Gradiška i dekan Novogradiškog dekanata te Mario Mazanik, đakon u župi Bezgrješnog začeća.

 

U prigodi nadolazećih blagdana, biskup je stanovnike prognaničkog naselja tradicionalno i darivao.

Related Post