KRAĐE SU NAJBROJNIJA KAZNENA DJELA

1646 0

Unazad 24 sata, na području policijske uprave, evidentirano je šest (6) kaznenih djela krađe i jedno (1) kazneno djelo teške krađe, od kojih četiri na području iz nadležnosti rada Policijske postaje Slavonski Brod, te tri na području iz

nadležnosti rada Policijske postaje Nova Gradiška. U dva slučaja otuđeni su nezaključani bicikli, te su u ostalim slučajevima evidentirane krađe iz nezaključanih zgrada, otvorenih i nezaključanih obiteljskih kuća, radnih strojeva koji nisu pod nadzorom, odnosno otvorenih i neograđenih dvorišta. Otuđeni su razni predmeti, kao što su mobitel, vodokotlić, slavina, laptop, benzin iz radnog stroja, motocikl i dr. Policija traga za počiniteljima kaznenih djela i otuđenim predmetima.

 

 

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE:

 

Obzirom da su kaznena djela krađe i teške krađe, na području policijske uprave najbrojnija, policija preporučuje građanima, da budu odgovorni prema svojoj imovini, te u skladu s tim poduzmu određene mjere samozaštite. Važno je zaključavati ili držati pod nadzorom svoje stvari i predmete, jer su u suprotnom lako dostupne kradljivcima i provalnicima. Osim fizičke zaštite, policija građanima preporučuje i druge vidove tehničke zaštite, kako ne bi došli u neugodnu situaciju i postali žrtvom kaznenog djela.

 

PRONAĐEN JOŠ JEDAN LJUBITELJ ORUŽJA

 

– Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su jučer pretražili obiteljsku kuću i prostorije koje koristi 36-godišnjak. Tom prilikom, pronašli su: automatsku pušku M-70, pušku ručne izrade cal. 16 milimetara, dva plinska pištolja, 962 komada raznog streljiva, koje je vlasnik ilegalno posjedovao. Policija protiv 36-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, sukladno odredbama Kaznenog zakona zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

UHVAĆENA S 11 KG DUHANA

 

– Jučer, oko 9.10 sati, u Slavonskom Brodu, Štampareva ulica, u blizini tržnice, policijski službenici su kod 39-godišnjakinje i prtljažniku osobnog automobila, pronašli iznad 11 kilograma sitno rezanog duhana, pripremljenog za prodaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija protiv 39-godišnje žene podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Related Post